България активно подкрепя инициативата "Един пояс, един път" и платформата

...
България активно подкрепя инициативата "Един пояс, един път" и платформата
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с представители на китайски компании, участващи в реализацията на Един пояс, един път

България интензивно поддържа самодейността "Един пояс, веднъж " и платформата "17 плюс 1 " за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден се срещна с представители на китайски компании, участващи в реализацията на "Един пояс, веднъж ".

Отчитаме, че най-важният фактор за развиване на тези начинания е транспортната съгласуваност сред Китай и Европа, означи президентът и добави, че географското стратегическо състояние на България дефинира най-краткия и преференциален път в тази транспортна съгласуваност.

Убеден съм, че със взаимните ни старания можем да развием тази нужна за самодейностите инфраструктура в България по най-хубавия и най-бързия метод, в сходство с правилата и разпоредбите на Европейски Съюз, уточни президентът.

Готови сме да изслушаме вашите капиталови планове и проекти и се надявам на градивна работа с българското държавно управление, добави той.

Китайският дипломат у нас Дун Сяодзюн благодари за срещата и поздрави президента Радев за сполучливото държавно посещаване в Китай, като означи постигането на значим консенсус за развиване на взаимноизгодното съдействие сред двете страни в разнообразни области. Споменахте, че в границите на "17 плюс 1 " и "Един пояс, веднъж " Китай и България към този момент има чудесно съдействие, ние имаме вяра, че имаме голям капацитет и добра вероятност, уточни посланикът, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР