България активно е обсъдила приемането си в Шенгенското пространство и

...
България активно е обсъдила приемането си в Шенгенското пространство и
Коментари Харесай

Калин Стоянов: България има подкрепата на испанското председателство за Шенген

България интензивно е разискала приемането си в Шенгенското пространство и ускорява ограниченията си против незаконната миграция. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след съвещанието на. На съвета са били  поставени въпросите с незаконната миграция, а втората част е била посветена на възстановяване на оперативното взаимоотношение с Латинска Америка по линия на произвеждане и противозаконен трафик на опиати, обобщи министър Стоянов пред представителите на медиите в Брюксел.

Той акцентира, че България не е позволила близо 160 000 опита за нелегално прекосяване на границата през настоящата година, като това е доста повече спрямо предходния интервал.

Министър Стоянов отбрани позицията на страната за участие в Шенген, като акцентира поддръжката от Румъния, и Испания. Особено значими са идните срещи с Австрия - на 4 октомври посещаване на българска делегация, водена от министър-председателя Николай Денков и на 10 октомври визитата на ръководителя на австрийския парламент в България.
 С данни за миграцията Калин Стоянов убеждава Австрия, че сме подготвени за Шенген Обновена
С данни за миграцията Калин Стоянов убеждава Австрия, че сме подготвени за Шенген

Страната ни предотвратила 160 000 опита за нелегално прекосяване на бежанци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР