България 8 души са задържани за търговия с кръв и

...
България 8 души са задържани за търговия с кръв и
Коментари Харесай

8 души са задържани за търговия с кръв и заплахи

България 8 души са арестувани за търговия с кръв и закани Арестите са след следствие на NOVA 1 април 2020, 15:37  Хампарцумян: Банките са толкоз добре, колкото и техните клиенти
Хампарцумян: Банките са толкоз добре, колкото и техните клиенти
 Зимата се завърна, къде ще вали сняг
Зимата се завърна, къде ще вали сняг
 Борисов: Хазната е цялостна, президентът не схваща от държавни финанси
Борисов: Хазната е цялостна, президентът не схваща от държавни финанси
 Симеонов предлага евтини генерици вместо скъпи медикаменти
Симеонов предлага евтини генерици вместо скъпи медикаменти
 Идва сняг, какво ще е времето през април
Идва сняг, какво ще е времето през април
 Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на работни места
Над 1 милиард лева за мярката 60:40 за опазване на работни места
 Прокуратурата и полицията влязоха в Топлоелектрическа централа
Прокуратурата и полицията влязоха в Топлоелектрическа централа " Бобов дол "
 Април идва със сняг и ниски температури
Април идва със сняг и ниски температури

сем души са арестувани за 72 часа и са привлечени към наказателна отговорност за нерегламентирана търговия с кръв и кръвни съставки, оповестяват от Софийската градска прокуратура.

Арестите идват след следствие на NOVA за противозаконната търговия с кръв пред Националния кръвен център в София, както и за заканите, които получават тези, които желаят да дарят безплатно.

На фона на пандемията, противозаконната търговия с кръв процъфтява

От Софийската градска прокуратура оповестяват още, че са образували досъдебни производства за отправени закани против доброволните донори.

След излъчването на репортажа по NOVA са открити хората и е изяснена самоличността на двама от тях, отправили закани против дамата, търсеща кръв. Във вторник сутринта са открити и арестувани още шест лица, за които са налице доказателства, че са се опитвали да дават кръв против възнаграждение на нуждаещи се пред Националния кръвен център.

Днес осем души са привлечени към наказателна отговорност за "нарушаване на правила за взимане и даване на тъкани (кръв), като действието е осъществено с користна цел ".

Участниците в репортажа са привлечени в качеството на обвинени и за насила. Всички са арестувани за период до 72 часа, след което Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за установяване по отношение на тях на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Въпреки че обвинените не са осъждани, претекст за правене на настояването за взимане на най-тежката мярка за неотклонение е извънредно високата социална заплаха на действията на фона на усложнената епидемиологична конюнктура в страната и оповестеното изключително състояние.

Софийска районна прокуратура употребява случая да напомни, че страната се намира в изключителна обстановка, която изисква интензивност и взаимност и приканва всички жители, които имат опция да се включат в обезпечаването на нужните количества кръв и кръвни съставки за лечебните заведения.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Започва преизчисление на пенсиите на работещите пенсионери  1 Погнаха търговци за далавера с цените  1 Извиха се опашки пред бюрата по труда  1 Масови инспекции в кварталните железарии и магазини за левче --> Пaрите ни  Започва преизчисление на пенсиите на работещите пенсионери Започва преизчисление на пенсиите на работещите пенсионери  Погнаха търговци за далавера с цените Погнаха търговци за далавера с цените  Извиха се опашки пред бюрата по труда Извиха се опашки пред бюрата по труда  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  В Италия уважиха паметта на умрелите от Ковид-19 - Теми в развиване | Vesti.bg В Италия уважиха паметта на умрелите от Ковид-19 - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения <br>
Кой се оправи с COVID-19 без да затваря бизнеси и учебни заведения
 <br> Какво ще се случи с банковите заеми на хората <br>
Какво ще се случи с банковите заеми на хората
 <br> За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид <br>
За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид
Последни  8 души са арестувани за търговия с кръв и закани 8 души са арестувани за търговия с кръв и закани  Путин мина към дистанционно управление Путин мина към дистанционно управление  <p>Девета жертва на ковид в България</p> Девета жертва на ковид в България  <p>Нетипични признаци на COVID-19</p> Нетипични признаци на COVID-19  <p>Когато се събудим в свят без коронавирус&nbsp;</p> Когато се събудим в свят без ковид  Лекари отстраниха израстък от трахеята на болен с COVID-19 Лекари отстраниха израстък от трахеята на болен с COVID-19  <p>Mercedes CLS? Audi A7? А за какво не Genesis G80</p> Mercedes CLS? Audi A7? А за какво не Genesis G80  Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични ограничения в битката с COVID-19 Как българската и американската прокуратура се оказаха...  Доротея и Димитър: Когато сме дружно, няма какво да ни спре Доротея и Димитър: Когато сме дружно, няма какво да ни...  DW: Анкара няма финансови запаси да се бори с COVID-19 DW: Анкара няма финансови запаси да се бори с COVID-19  Кристина Кох се завръща от задача Съветът на астронавта: по какъв начин да се оправим с изолацията  Окриха тяло на мъж в София, следи от принуждение Окриха тяло на мъж в София, следи от принуждение  Пожар в кравеферма в Кюстендилско, трима души са в сериозно положение Пожар в кравеферма в Кюстендилско, трима души са в...  Защо цената на бензина в България не пада повече Защо цената на бензина в България не пада повече  Мозъчен имплант трансформира мислите в диалект Мозъчен имплант трансформира мислите в диалект  Защо сътрудници на умряла от COVID-19 не са под карантина Защо сътрудници на умряла от COVID-19 не са под карантина  <p><strong>Концерт </strong>в болничното заведение: Цигулар свири на <strong>пациенти с Ковид-19</strong></p> Концерт в болничното заведение: Цигулар свири на пациенти с...  Има ли връзка сред БЦЖ и ковид (ексклузивно интервю) Има ли връзка сред БЦЖ и ковид (ексклузивно...  Проф. Кантарджиев: Нужни са месеци за ваксина против COVID-19 Проф. Кантарджиев: Нужни са месеци за ваксина против...  Финансистът Левон Хампарцумян Хампарцумян: Банките са толкоз добре, колкото и... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Вие сте толкоз благополучен човек - имате всичко: апартамент, вила, кола, пари в банката...  - Да, само че ми липсва оправдание..... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  За Ковид-19: Разказва един българин в Мадрид  Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата  Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност  Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Изследване: Голяма част от българите считат, че няма да се заразят с ковид  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон Водещи вести  Девета жертва на ковид в България Девета жертва на ковид в България  Има ли връзка сред БЦЖ и ковид (ексклузивно интервю) Има ли връзка сред БЦЖ и ковид (ексклузивно интервю)  Общо 412 инфектирани с COVID-19 у нас, 20 души са излекувани Общо 412 инфектирани с COVID-19 у нас, 20 души са излекувани  <p>Нетипични признаци на COVID-19</p> Нетипични признаци на COVID-19  <p>Когато се събудим в свят без коронавирус&nbsp;</p> Георги Господинов: Когато се събудим в свят без ковид  Защо цената на бензина в България не пада повече Защо цената на бензина в България не пада повече  Кристина Кох се завръща от задача Съветът на астронавта: по какъв начин да се оправим с изолацията  <p><strong>Концерт </strong>в болничното заведение: Цигулар свири на <strong>пациенти с Ковид-19</strong></p> Концерт в болничното заведение: Цигулар свири на пациенти с Ковид-19  Путин мина към дистанционно управление Путин мина към дистанционно управление  Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични ограничения в битката с COVID-19 Как българската и американската прокуратура се оказаха с идентични ограничения в битката с COVID-19
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР