България 3-ма ограбили митницата в Благоевград, задигнали минимум 230 хил.

...
България 3-ма ограбили митницата в Благоевград, задигнали минимум 230 хил.
Коментари Харесай

3-ма ограбили митницата в Благоевград, задигнали минимум 230 хил. лв

България 3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева СОТ-ът четири пъти давал сигнал, никой не реагирал  Василена Василева 19 януари 2020, 17:03  3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали най-малко 230 хиляди лева
 Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София
 Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
Борисов: Икономиката ни се развива стабилно
 Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна
Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна
 Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им работно време
 Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент
Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения в точния момент
 Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България
Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме отпадък единствено в България
 Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде (Видео)
Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде (Видео)

инимум 230 000 лева е плячката на тримата крадци, обрали митническото бюро в Благоевград през нощта против събота. Откраднати са и над 20 кг. украшения, само че болшинството от тях са били „ менте”, предава БГНЕС.

Това стана ясно през днешния ден, откакто Районният прокурор Борислав Ковачки и шефът на Първо РУ-Благоевград Петър Зашев дадоха брифинг пред Окръжна прокуратура за обира в благоевградската митница.

Обраха митницата в Благоевград

„ Разхвърляни в двора полезности, наподобяващи сребро, за обира е употребен ъглошлайф, с който са срязани три броя железни каси. Отнета е валута на обща стойност 230 000 лв., настрана са откраднати доста количество украшения - над 20 кг., като една част от тях са били „ дрънкулки”, направени от лигирана стомана, и в случай че крадците са знаели, че не са от доблестен метал, не си е заслужавало да ги мъкнат”, сподели прокурор Ковачки.

Французин открадна над 1 милион евро, откакто беше уволнен

Той добави, че огледът на мястото на престъплението е почнал в 15.30 часа и е траял до 23.00 часа. След обира, траял към 2 часа, грабителите са пуснали чешмите в помещението, откакто запушили сифоните, получило се е наводняване, провокирало материални вреди в административната постройка на митническото бюро, и заличило част от уликите. Най-вероятно причинителите на закононарушението са били трима. Има версия по която се работи, само че няма по какъв начин на този стадий да бъде споделена с медиите.

„ Версията по която се работи е дейна, всички чиновници на Криминална полиция от през вчерашния ден са на крайник, всяко едно деяние се прави под надзора на наблюдаващия прокурор, занапред ще се открива дали в обира има присъединяване на някогашни митничари”, сбит бе шефът на Първо районно управление (на МВР) Петър Зашев.

Задържаха банкова служителка, източила 1 млн. лева

„ Проверяваме дали дейностите на охранителите са били съответни, те са били двама, СОТ-ът е реагирал четири пъти - първият в 23.35 часа, само че сигналите са били отклонявани с претекста, че няма нищо неправилно. Иззети са записите от камерите. Имаме версия, по която се работи. Не са взети митнически документи”, добави прокурор Ковачки.

Според него единствено 10 000 $ са били подправени, а останалите - в послание. Сред тях е имало кувейтски долари, евро, подари и излезлите от дълго време от послание гръцки драхми и немски марки. Разследва се и за какво са насъбрани тези материални доказателства, които са по административно-наказателни производства.

„ В 8.30 ч. през вчерашния ден при обхода се открива, че е осъществена кражба, откакто при обхода на региона от застъпилата дневна промяна, са видяни разпилените „ сребърни” накити”, приключи прокурор Ковачки.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Василена Василева Източник: благоевград митница грабеж .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия  1 Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете  1 Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец  1 Кой може да отиде на санаториум от Национален осигурителен институт --> Пaрите ни  750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия 750 лева минимална заплата в България, съгласно Европейска комисия  Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете Кои са най-хубавите страни за развъждане на дете  Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец Международните полети са поскъпнали с близо 30% за месец  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Хари и Меган губят кралските си трофеи <br>
Хари и Меган губят кралските си трофеи
 <br> Жената, която <strong> избави милиони </strong> животи <br>
Жената, която избави милиони животи
 Обраха митницата в Благоевград Обраха митницата в Благоевград  <br> Как да се <strong> приспособяваме </strong> в нов град? <strong> 5 скъпи съвета! </strong> <br>
Как да се приспособяваме в нов град? 5 скъпи съвета!
Последни  Снимка: iStock 3-ма ограбили митницата в Благоевград, отмъкнали...  Снимка: БГНЕС Емил Димитров: Перник няма да пие водата на София  Снимка: БГНЕС Борисов: Икономиката ни се развива стабилно  Енджи Касабие Енджи Касабие: Няма по-голяма наслада от това да бъдеш...  вирус Нови случаи на инфектирани с мистериозния китайски вирус...  Снимка: iStock Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция  Снимка: БГНЕС Пожар краткотрайно спря придвижването към Гърция при Кресна  <p><strong>Известни мъже</strong>, които притеглят със своите <strong>бради</strong></p> Известни мъже, които притеглят със своите бради  Чешката провинция Тази жена от Чехия изрисува приказно къщите нацяло село  Снимка: iStock Ужас в Кюстендил: Мъж умъртви брачната половинка си  Снимка: iStock Защо българин атакува хора в ресторант в Истанбул  Снимка: iStock Пожарникарите заплашват с митинг поради новото им...  Daily Sabah: Турско-руския валс Daily Sabah: Турско-руския валс  Снимка: БГНЕС Водната рецесия в Перник - за какво не бяха взети ограничения...  <p>Те са доказателството, че <strong>любовта краси човека</strong></p> Те са доказателството, че любовта краси индивида  Снимка: iStock Издирваните македонци за oтпадъците във Варна: Внасяме...  Снимка: iStock Загинали и ранени при пожар в дом за възрастни в Чехия  <p>Вижте коя е <strong>най-подходящата</strong> страна, в която да отгледате <strong>детето </strong>си</p> Вижте коя е най-подходящата страна, в която да...  Снимка: iStock 5 по Рихтер раздруса Гърция  1 Сняг и дъжд в някои елементи от страната - вижте къде... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Нещо не си в въодушевление! - Мани, тръгнахме със дамата да се развеждаме... и не стигнахме до юриста! - И що по този начин? - Ми,… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  Снимка: iStock Защо българин атакува хора в ресторант в Истанбул  Снимка: iStock Ужас в Кюстендил: Мъж умъртви брачната половинка си  Снимка: iStock 5 по Рихтер раздруса Гърция  Чешката провинция Тази жена от Чехия изрисува приказно къщите нацяло село  Снимка: iStock Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция  Енджи Касабие Енджи Касабие: Няма по-голяма наслада от това да бъдеш майка (+Видео)  Снимка: iStock Загинали и ранени при пожар в дом за възрастни в Чехия  вирус Нови случаи на инфектирани с мистериозния китайски вирус. Какви са признаците?  <p><strong>Известни мъже</strong>, които притеглят със своите <strong>бради</strong></p> Известни мъже, които притеглят със своите бради  Daily Sabah: Турско-руския валс Daily Sabah: Турско-руския валс

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР