Българите започнаха прекалено често да консумират месо и затова и

...
Българите започнаха прекалено често да консумират месо и затова и
Коментари Харесай

Експерт: Българите започнаха прекомерно да консумират месо

Българите започнаха прекомерно постоянно да употребяват месо и по тази причина и Министерството на здравеопазването разпореди в своите наредби то да се ограничи в менюто на детските градини, кухни и ясли, както и в учебните заведения. Това сподели за Радио " Фокус " - Велико Търново специалистът по диететика и хранене доктор Светлана Моминска.
По думите ѝ в наредбите написа, че в менюто на детските заведения би трябвало да има най-малко един постен ден. „ В тази връзка апелирам родителите да не стачкуват, че децата им имат в менюто си един постен ден, тъй като, по думите им, заплащат доста пари за храна, а децата им не ядат месо. Искам да подчертая, че месото не е индикатор за здравословно хранене. В седмичното меню даже на децата би трябвало да има два постни дни. Когато не участва месото, то може да бъде заместено с риба, мляко или яйца “, изясни доктор Моминска.
Припомняме, че от през днешния ден, 15 ноември стартират 40-дневните Коледни пости, които ще завършат на 24 декември - Бъдни вечер. Преди Коледа вярващите християни постят, с цел да се приготвят да посрещнат материализираното Божие слово - синът Иисус Христос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР