Българите загубиха шанса да имат един достоен президент, който може,

...
Българите загубиха шанса да имат един достоен президент, който може,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Българите загубиха шанса да имат достоен президент

" Българите изгубиха шанса да имат един заслужен президент, който може, колкото и да звучи клиширано, да търси общите допирни точки - само че това е демокрацията. Надявам се да не съжаляваме за избора. " Продължаваме промяната " явно е партия на президента, който ще има доста централизация на власт, само че българите няма дочакат и ще бъдат доста сериозни ", съобщи някогашният външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия.

Според нея, ГЕРБ няма сериозен спад в резултатите от изборите спрямо вота през юли месец.

" Това, което мога да кажа е, че ГЕРБ е във форма и това се видя и на трите избора тази година. Все отново ние сме 12 години в ръководството и в нашата партия няма дрязги, разделения, ние сме единни и обединени, сподели тя.

Бившият външен министър разяснява, че е засрамена от думите на Румен Радев от предизборния спор, че полуостров Крим сега е съветски.

" Няма по какъв начин това изречение, което се повтори: " Крим е съветски, кой да е? " да не провокира такива реакции. Нормално е и американците да реагират, и украинците да реагират. И аз, и някогашния министър председател Борисов, и Даниел Митов, всички хора, които сме се занимавали с външна политика, трябваше да реагираме по някакъв метод ", разяснява Захариева.

Тя акцентира, че са се сбъднали " най-мрачните прогнози " на ГЕРБ за обстановката в страната - във връзка с здравната и енергийната рецесия, както и актуализацията на бюджета.

" Няма да пречим на партиите, желаем им триумф в договарянията ", добави Захариева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР