Българите зад граница не са по-стари и по-нови мигранти, те

...
Българите зад граница не са по-стари и по-нови мигранти, те
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не можем да си позволим повече разхищение на националния ресурс

Българите зад граница не са по-стари и по-нови мигранти, те са представители на българската нация и просвета. Не можем да си позволим повече разхищаване на националния запас. Трябва да си отговорим на въпроса по какъв начин да ги запазим тук и по какъв начин да върнем тези, които са отпътували. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на доклада на активността си през последните две години, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Предлагаме на всички равнища сключване на двустранни съглашения за опазване на езика ни. Мрежата от съботно-неделни учебни заведения би трябвало да се разшири. В тях учат 30 000 деца, които са носители на българското съзнание. Предлагаме да се открие фонд за финансирането им, сподели тя.

Всяка година приключват 2000 фрагменти. Държавата ни обаче не им предлага нищо и постоянно те търсят реализация зад граница. Основният проблем са връзките за българите зад граница. Готови сме да спомагаме за основаването на онлайн платформа за връзка на българите в чужбина.

Българите зад граница не бяха питани за нищо. Необходима е страна, която се грижи за своите жители. По улиците виждаме експанзия и оцеляване поединично. Имаме потребност от дела, акцентира Йотова.

На живо, гледайте тук:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР