Българите всяка зима се шегуват, че не е нужно някой

...
Българите всяка зима се шегуват, че не е нужно някой
Коментари Харесай

Българската теорема на Путин: Старите зависимости ръжда не хващат

Българите всяка зима се майтапят, че не е нужно някой да ни удря с нуклеарна бомба, задоволителни са 10 сантиметра сняг и страната блокира. Оказа се, че и прекъсването на кранчета за газ прави същата работа. Въпреки че и това се очакваше откогато Русия нахлу в Украйна.

Путин знае, че даже да вземем решение за изпращане на оръжие за Киев, нямаме такова. Стари калашници украинците си имат задоволително. Половината от танковете и бронетранспортьорите са руски модели от 60-те години и „ дремят “ в парковете от 80-те. Няколкото самолета са под въпрос даже за бойни наряди. Какви ракетни комплекси и артилерийски установки, какви пет лева…

Задачата на Кремъл е да бъдат ударени посредством газта две евро-атлантически страни. Полша, поради голямата й роля в приема на близо 2 милиона бягащи от войната украинци, както и поради непримиримата й позиция против Кремъл, също и поради огромната помощ за Киев. България е на другия полюс – най-слабото звено на НАТО и Евросъюза, Троянският кон. С решението за газта Москва даде сигнал на всички свои копейки, рубли и „ спящи кафези “ да преминат в офанзива за събаряне на настоящето държавно управление и докарване на ново – конгломерат от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, неродения план на Стефан Янев и „ Възраждане “. Именно този политически артикул – дефиниран и рекламиран като избавителен за страната – би нанесъл отровна рана в консолидирания от войната Запад. Ролята на пропутинските медии в тази акция ще се ускорява неимоверно.

Първите престрелки на най-високо политическо равнище започнаха. ”Правителството би трябвало да отговори за какво единствено на България и Полша стопират газа. Спира ли се на Австрия и Германия, те по какъв начин заплащат? – попита президентът Румен Радев. За Германия не настоявам сигурно, само че Австрия заплаща на Русия по досегашният контракт – с евро.

" Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам по какъв начин министърът на стопанската система ще изясни на българите и на левите хора, които постоянно са били против войните, че българското оръжие подхранва този спор ", - декларира още президентът.

Той изрично се разгласи против изпращане на оръжия за Украйна и прикани Корнелия Нинова да отговори на информацията, че България скрито изпраща оръжия. Президентът, по-добре и от съветския си сътрудник знае, че няма какво оръжие и техника да предложим. Премълчаването на този факт от дълго време не прикрива мизерното положение на въоръжените ни сили. Към това обаче прибавихме и политически борби с разнообразни цели, послания и ползи/вреди.

Корнелия Нинова не закъсня да отвърне на огъня. „ Г-н Радев, желаете аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, само че ще би трябвало вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви контракти за експорт на оръжие е подписало вашето служебно държавно управление. Защото и в този момент, позволения за експорт се издават въз основа на подписаните тогава.

И доста добре знаете, че дестинациите и тогава, и в този момент са същите - над 50 страни и нито една не е Украйна. Ще би трябвало да обясните на левите хора за какво по този начин гневно нападате личното си отроче - " Продължаваме промяната ", което създадохте, с цел да убиете Българска социалистическа партия. И най-много да обясните метаморфозата си от вдигнатия пестник против Борисов преди година до абсолютния ви синхрон през днешния ден " – гневно атакува Нинова. Дали е под диктовката на Калоян Методиев – все едно. Поне излиза наяве, че предизборните красиви думи са били двуличие. Което знаехме, несъмнено. Но може би се надявахме, че в името на България политиците ще не помнят най-малко краткотрайно за интригите и подмолните удари, само че както нормално се оказахме излъганите камилчета…

Лидерката на Българска социалистическа партия час по час се хвали, че Българска социалистическа партия е наследница на славните обичаи от 100 и недостатък години. Тогава е редно да знае, че атентата в църквата „ Св. Неделя “ е проведен и сбъднат от хора, подготвени в руските секрети служби. Взривът също е руски. Септемврийското въстание е боен план на Коминтерна, подвизаващ се в Москва. Когато усещат, че протеста се проваля, неговите водачи Георги Димитров и Васил Коларов, се избавят във Виена… И тъй наречените и така нататък

Планът на Кремъл, предоставен на правилните му партии у нас, планува след поздравлението на премиера Кирил Петков за 24 май, да го обвинят в изменничество по отношение на националните ползи по отношение на Северна Македония. В допълнение към спрения газ абсурдът ще ескалира, а кулминационната точка е оставка на кабинета.

Разказвам съкратения вид на заговора, само че детайлностите са ултра забавни и подли. Те разкриват подмолни договаряния за предварителни избори, на които ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ ще вземат повече гласове от последния избор. Възможно е към тях да се причисли Стефан Янев с нещото, което се мъти сега. „ Подължаваме смяната “ и „ Демократична България “ ще минат в съпротива. Предвиждането на Христо Иванов, че може „ да завоюва Путин “, ще се материализира. Отчасти и със съдействието на двете демократични, проевропейски обединения поради тяхната колебливост да извдят на показ свинщините оставени от ръководството на Борисов. Сред по-нататъшните последствия може да чакаме даже заледяване на участието на България в НАТО и Европейски Съюз. Сега това наподобява неуместно, само че войната против Украйна на 23 февруари също изглеждаше такава…

Има обаче и неприятна вест за празнуващите путинофили, които през днешния ден пият за своя кумир: Никой не обича предателите. Путин им заплаща, само че ги презира. Борисов се прегръща с него и въртя „ геврека “ в Турция на Турски/Руски поток, в който наля 3 милиарда на българските данъкоплатци, само че знае по какъв начин са го наричали Путин и Ердоган, когато са хапвали в първокласната резиденция на турския президент на брега на езерото Ван, копие на тогавашния замък на селджукския султан Кай Кубадх Първи… Да попита някои чиновници в посолството ни в Анкара.

Очертава се с изключение на стопанската система, да загубим и свободата си. Но пък Путин ще ни огрява посредством марионетките си в София. Нали това е фантазията на част от българите. По-продажната и по-гръмогласната част.

Както се споделя: Старите зависимости наслойка не хващат… Нещо като Закона на Ом за зависимостта сред напрежението, тока и съпротивлението на проводника в електрическа верига. Само дето ние не оказваме никакво противодействие.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР