Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон

...
Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон
Коментари Харесай

Топ 10 на най-популярните места за почивка на каравана по Черноморието

Българите от ден на ден избират отмора на каравана през летния сезон на Черноморието. Това демонстрират данните на платформата Karavani.bg.

Интересът към наемането на каравани е доста нараснал – с 3.5 пъти по отношение на предишния сезон . 37 000 души са търсили каравани в уеб страницата от началото на годината до 15 юли, по отношение на малко над 11 000 за същия интервал през 2021 година Едновременно с това пораства и броят на предлаганите каравани.

„ Данните са причина за доста мощен сезон тази година, защото броят на резервациите единствено до 15 юли към този момент надвишава броя на резервациите за цялата 2021 година Очакваме напълно скоро караваните в платформата да бъдат изцяло непокътнати до последната седмица на септември, което ще удължи и сезона “, разяснява създателят платформата Николай Неков.
Тази година се вижда и нова наклонност - търсенето на каравани на къмпинг „ Гардения “, сред Китен и Лозенец, задминава досегашния отличник „ Градина “.

Най-популярните дестинации за отмора на каравана у нас са по Южното Черноморие - към Китен и Лозенец (къмпингите „ Гардения “, „ Якото място “, „ Китен “, „ Атлиман “), сред Созопол и Черноморец (къмпингите „ Градина “, „ Златна рибка “, „ Кайт градина “, „ Еко гад офшор кемп “, „ Черноморец “), както и къмпинг „ Делфин “ към Ахтопол. Извън Черноморието, на огромен интерес се радва и къмпинг „ Иструм парк “ на бент. Искър.

Топ 10 най-популярни места за наемане на каравани:

Най-активно каравани търсят младежи и фамилии от огромните градове – главната публика този сезон са хора сред 25 и 44 година, като над 50% от търсенето идва от София. Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора пък са останалите най-популярни градове на търсещите да наемат каравана на морето.

Този сезон прави усещане и навлизането на workation наклонността - от ден на ден хора избират да отидат на каравана, освен с цел да почиват, само че и да работят от морето за 1-2 седмици.

Тази алтернатива дава свободата за съчетаване на потребното с приятното в компанията на сътрудници или другари.

Данните на платформата демонстрират още, че от ден на ден хора желаят да избегнат натоварените курорти и по-широко публикуваните форми на отмора през лятото. Подобни са и европейските трендове, които регистрират резистентност на къмпинг туризма по време на пандемията от COVID-19.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР