Българите виждат сериозна вина в институциите за водната криза. На

...
Българите виждат сериозна вина в институциите за водната криза. На
Коментари Харесай

“Галъп“: Хората са единодушни, че вината за водната криза е на институциите

Българите виждат сериозна виновност в институциите за водната рецесия. На този декор обществото възприема настояването за избор на съмнение по тематиките като водоснабдяване, качество на въздуха и така нататък като заслужено. Това сочат данни от изследване на " Галъп интернешънъл " от януари, в което са интервюирани 835 души.

Най-общо предпочитание за промяна на държавното управление доминира, въпреки и не с доста, само че когато стане дума по-конкретно за предварителни избори, надвива неохотата, установяват създателите на изследването. В него още веднъж личи предубеждението на българите по отношение на частната благосъстоятелност. Преобладаващата част от хората избират така наречен сдружения за комунални услуги, като водоснабдяване, електроснабдяване и така нататък да са държавна благосъстоятелност.

Институциите, а не природата са отговорни за рецесията

Категорично, хората и институциите, а не климатът и природата, са отговорни за спешната обстановка в Перник, сочат данните от изследването. Помолени да избират единствено една сред варианти (които могат и дружно да са верни), 12% избират, че по-близо до тяхното мнение е опцията “Водната рецесия е следствие от промени в природата и климата “. 69% обаче се дефинират по-близо до разновидността “Водната рецесия е следствие от активността на хората и институциите “. 15% избират опцията “Не съм задоволително осведомен с този въпрос “, а 4% се затрудняват да отговорят. Между електоратите на другите партии съвсем няма разлика в отговорите. Само при последователите на ръководещите са малко по-високи дяловете на отговори от вида “природата е отговорна “.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР