Българите виждат сериозна вина в институциите за водната криза. На

...
Българите виждат сериозна вина в институциите за водната криза. На
Коментари Харесай

Проучване: За българите вотът на недоверие е справедлив

Българите виждат сериозна виновност в институциите за водната рецесия . На този декор обществото възприема настояването за  избор на недоверие  по тематиките като водоснабдяване, качество на въздуха и така нататък като  заслужено . Най-общо предпочитание за промяна на държавното управление доминира, въпреки и не с доста, но  когато стане дума по-конкретно за предварителни избори, надвива неохотата . Това демонстрират данните от януарското изследване на „ Галъп интернешънъл “.

Категорично, хората и институциите, а не климатът и природата, са отговорни за спешната обстановка в Перник , съгласно българите. Помолени да избират единствено една сред варианти (които могат и дружно да са верни),  12%  избират, че по-близо до тяхното мнение е опцията „ Водната рецесия е следствие от промени в природата и климата “.  69%  обаче се дефинират по-близо до варианта „ Водната рецесия е следствие от активността на хората и институциите “.  15%  предпочитат опцията „ Не съм задоволително осведомен с този въпрос “, а  4%  се затрудняват да отговорят. Между електоратите на другите партии съвсем няма разлика в отговорите. Само при последователите на ръководещите са малко по-високи дяловете на отговори от вида „ природата е отговорна “.

При тази ситуация  47% намират настояването на избор на съмнение по такива тематики за заслужено , а  27% са на противоположното мнение . Останалите се затрудняват да отговорят. Единствените, които внезапно контрастират на общия декор, са последователите на ръководещите партии.



Снимка:„ Галъп интернешънъл “

В средата на януари  41% желаят оставка и промяна на държавното управление, а 34% - не . Останалите се затрудняват. Когато обаче въпросът е съответно за  предсрочни парламентарни избори, 35% желаят, само че 40% не желаят . Останалите се затрудняват да отговорят. Дяловете са в близки стойности и се движат по този начин от месеци.

Явно,  нереалното предпочитание за смяна господства, само че когато става дума съответно за нови парламентарни избори, няма отчетливо болшинство . Инстинкт против властта се усеща, само че вероятността за предварителни избори очевидно отблъсква.





 

2/3  по-скоро избират сдруженията за така наречен комунални услуги да са държавни,  14% считат, че е по-добре да са частни. При електората на десните партии картината е малко по-нюансирана, само че и там доминират тези, които избират обществена благосъстоятелност.



В изследването са интервюирани от 835 души „ лице в лице “, с двустепенна, гнездова извадка, на инцидентен принцип. Максималната позволена статистическа неточност: ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР