Българите, в сравнение с другите граждани на ЕС, са най-силно

...
Българите, в сравнение с другите граждани на ЕС, са най-силно
Коментари Харесай

Евробарометър: Българите най-силно обезпокоени от нарастващите разходи за живот

Българите, спрямо другите жители на Европейски Съюз, са най-силно обезпокоени от възходящите разноски за живот. Това демонстрира изследване на Евробарометър, представено от БГНЕС.

Заплахата от беднотия и обществено изключване и заплахата от разпростирането на войната в Украйна в други страни са идващите две тематики, които провокират безпокойството на българските жители. Според 53% от интервюираните българи, виталният им стандарт към този момент е намален, а други 28% чакат това да се случи през 2023 година Нараства делът на жителите, които са затруднени да заплащат сметките си, като за България индикаторите са съвсем два пъти над междинните за Европа. Българските жители са и по-недоволни, спрямо останалите поданици на Европейски Съюз, от ограниченията на държавното управление за справяне с рецесията.

Нарастващите разноски за живот са най-неотложната паника за 93% от европейците, демонстрират данните от последното изследване на Евробарометър за Европейския парламент, оповестено през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР