Българите в САЩ могат да се свържат при необходимост с

...
Българите в САЩ могат да се свържат при необходимост с
Коментари Харесай

МВнР: Българите във Флорида да вземат мерки за приближаващия ураган Майкъл

Българите в Съединени американски щати могат да се свържат при нужда с посолството във Вашингтон на телефон: +1 (202) 387-5770 или +1 (202) 387-0174 , да потърсят подпомагане от най-близкото посланичество на друга държава-членка на Европейски Съюз или най-близкия пункт на Червения кръст (https://www.redcross).

Информацията е на външно министерство във връзка приближаването на урагана " Майкъл " до крайбрежията на американския щат Флорида .

Актуална информация по отношение на развиването на ситуацията може да бъде открита на https://www.nhc.noaa.gov/

Ураганът " Майкъл " е от 2-ра степен по 5-степенната канара на " Сафир-Симпсън ".

Очаква се бурята да доближи крайбрежията на Флорида преди обяд в сряда, 10 октомври. Според метеоролозите в идващите 2-3 дни ще има мощни ветрове със скорост над 150 км/ч тук-там и проливни дъждове .

По информация на посолството ни във Вашингтон в Алабама и в 35 окръга на Флорида е оповестено изключително състояние . Освен тях наранени ще бъдат и щатите Джорджия и Южна Каролина.

 Ураганът
Ураганът " Майкъл " заплашва Флорида

Най-мощната стихия в региона от десетилетие

Властите приканват жителите да се запасят с храна и вода, лекарства за незабавна помощ, зарядни за мобилните телефони , както и да се осведомят къде са най-близките пространства за заслон.

Във Флорида са издадени заповеди за наложителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско ситуирани региони.

Заради това от българското външно министерство предлагат всички български жители, намиращи се в регионите, през които се чака да премине стихията, да се осведомят за развиването на обстановката и да следват прецизно напътствията на локалните управляващи.

Денонощен телефон за подпомагане на български жители в чужбина на дирекция " Ситуационен център ":

+359-2-948-2404; +359-2-971-3856

Emergency Hotline for Bulgarians abroad: +359-2-948-2404; +359-2-971-3856

Signals for corruption and conflict of interest:

‪ +359-80016070 - when calling from outside Bulgaria
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР