Българите в Република Македония бяха поставени от премиера Зоран Заев

...
Българите в Република Македония бяха поставени от премиера Зоран Заев
Коментари Харесай

Заев постави българите на опашката на националностите в страната му

Българите в Република Македония бяха сложени от премиера Зоран Заев на опашката,   след всички останали националности, които живеят в страната. В първата си тирада пред Европейския парламент Заев загатна българите след египтяните, власите, бошняците, сърбите, ромите, турците, албанците и македонците . Той не пропусна да подчертае, че прави изказването си на „ македонски език ”. 
 Зоран Заев БГНЕС
Пред евродепутати и членовете на Европейската комисия, присъстващи в залата, Заев посочи какъв брой е значимо за страната му да бъде част от европейското семейство . Той изясни, че това е предпочитание на всички, които живеят в страната, изброявайки разнообразни националности и поставяйки българите чак на девето място, даже след египтяните.

Заев благодари на гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас за съглашението с Гърция, с което се взема решение дългогодишният спор за името. По думите му референдумът на 30 септември, на който народът ще каже думата си за контрактуваното ново име Република Северна Македония и за участието на страната в Европейски Съюз и НАТО, е " референдум за втора самостоятелност ". -->

" Успешните Балкани са Балканите, интегрирани в Европейски Съюз. Тази визия ни мотивираше да създадем историческа крачка и да подтикнем процесите на помиряване, създаване на единение и съюзничество в района ", сподели Заев.

" Република Македония прави всичко допустимо, с цел да отговори на стандартите на Европейския съюз ", съобщи още пред евродепутатите Зоран Заев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР