Българите в Афганистан са в постоянен контакт с българското правителство.

...
Българите в Афганистан са в постоянен контакт с българското правителство.
Коментари Харесай

Панайотов: Ще се приемат афганистански бежанци в България

" Българите в Афганистан са в непрекъснат контакт с българското държавно управление. Те ще бъдат изведени при първия вероятен метод. Трябва да се внимава с извеждането им от територията на Афганистан ", сподели в изявление за предаването " Събуди се " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ служебният министър на защитата Георги Панайотов. Той уточни, че се чака мигрантски напън по българските граници.

" Имаме подготвеност, само че не разполагаме с финансови запаси, с цел да се осъществя полагане на военнослужещи по границата ни. За позиционирането на 1050 военни и 141 бойни единици там са нужни 4 200 000 лв. , които ще би трябвало да дойдат след актуализацията на бюджета ", съобщи Панайотов. По думите му, към този момент не се възнамерява откриване на нови центрове за мигранти у нас, само че в случай че се наложи да бъде подхваната такава стъпка, хората ще бъдат известени навреме. Той удостовери обаче, че се планува да се одобряват афганистански бежанци в България , " тъй като е значима съюзническата поддръжка и солидарността ".
 ГЕРБ: Служебното държавно управление се приготвя да одобри мигранти ГЕРБ: Служебното държавно управление се приготвя да одобри мигранти
В момента скрито се ремонтират лагери и се приготвят нови терени, в които да одобряват бежанци и мигранти без никаква бистрота и отчетн...

" Когато някой ни оказва помощ е редно и ние да сме признателни и признателни и да протегнем ръка. Имало е афганистанци, които са работели за НАТО, Европейския съюз (ЕС) и даже за българското посолство. И са спасявали животи на българи, в това число моя. Такива хора са високо образовани и приказват непознати езици и няма да бъдат в тежест ", безапелационен е служебният боен министър.

Георги Панайотов разяснява и тематиката за закупуване на осем броя. " Не водим договаряния, нямаме нито такова право, нито средства за това " , съобщи министърът. Той разяснява и случая със починалия водач подполковник Валентин Терзиев. По думите му, работа " Военна полиция ", която е водела следствието, от името на министерството, то е завършило. Сега следва и прокуратурата, която продължава да проверява случая, да се произнесе. Руската страна е поела ангажимент и е дала съответните позволения български представител да участва на процеса по дешифриране на данните от черната кутия на падналия аероплан. От там са показали, че за извеждане и съобщаване на резултатите ще е нужна една седмица от приемането й в съветската страна.

Относно пожарите, Панайотов изясни, че скоро България ще разполага с вертолет " МИ-17 ", който може да носи 3 тона вода, без да прецизира почти по кое време и по какъв начин ще се случи това . Според него, българската войска би трябвало да бъде превъоръжена и да разполага с най-модерната екипировка и техника. Необходимо, по думите му, е и по-добро ръководство за изразходването на средствата в тази сфера. На въпрос, от страна на водещата, дали ще одобри, в случай че го поканят, да бъде министър на защитата и в възможен постоянен кабинет, Георги Панайотов не отговори изрично с " да " или " не " .

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР