Българите трябва да осъзнаем, че свободата и суверенитетът не се

...
Българите трябва да осъзнаем, че свободата и суверенитетът не се
Коментари Харесай

Радев: България е силна, когато живее под знака на доблестта и добродетелите


" Българите би трябвало да осъзнаем, че свободата и суверенитетът не се подсигуряват с думи и заявления, а се обезпечават с задоволително мощ и героизъм, а нехайното отношение към армията подкопава държавността ". Това съобщи президентът и висш главнокомандващ Румен Радев в тържественото си слово във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска.

" В предишното героизмът на българския боец постоянно е плащал цената на политическата изгода и непредвидливост ", съобщи президентът и прикани наложително да се намерения за хората и техниката, които са призвани да бранят България. Президентът уточни, че на кръстопътя на географията България е оживяла 13 века. " Когато силата на съперника е сломявала нашия малочислен народ, силата на духа го е възкресявала даже след епохи на иго ", съобщи президентът.

По думите на президента, до неотдавна светът е вярвал, че ужасът от двете международни войни ще предотврати нови кръвопролития, само че през днешния ден те са факт по периферията на Европа и даже по улиците на Стария континент, по тази причина армията възстановява ролята си на активен поръчител на сигурността и благоденствието. " В свят, в който персоналният нарцисизъм се постанова като светоглед, националите егоизми закономерно се завръщат, а това ще рече - нови опасности, конфликти и спорове ", акцентира Румен Радев. Президентът уточни, че България е стожер на мира в нашия съкрушен от история район. " На съседите си гледаме като на другари и през днешния ден на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци ", означи Румен Радев.

България е била мощна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите, съобщи президентът. Президентът акцентира, че през днешния ден не е единствено празник на Българската войска, само че и като ден на храбростта на 6 май би трябвало да преоткриваме всекидневната смелост на достойния човек и жител, който се бори с беззаконието и произвола.

" Днес моралната рецесия е реалност, само че храбростта не се демонстрира единствено на бойното поле ", съобщи Румен Радев. Той прикани да преоткрием смелостта да изричаме истината и да браним демокрацията, да въставаме против несправедливостта. " Затова – признателност към храбрите. Свободата на всяко общество, нашата обща независимост, се крепи на върха на тяхното копие. Честит празник на хората с пагони ", уточни още в словото си президентът.

Парадът, който тази година беше командван от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, по традиция беше открит от вертолет Ми-17, който прелетя над площад " Княз Александър I " с националния трикольор.

Под аплодисментите на жителите и под звуците на Гвардейския внушителен духов оркестър минаха знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове с бойните флагове на Военната академия " Г. С. Раковски ", Националната гвардейска част, Националния боен университет " Васил Левски ", Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада " Специални сили " и Мобилната комуникационно-информационна система, подчинена на Съвместното командване на силите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР