Българите сме свикнали с тежките статистики по отношение на здравеопазването,

...
Българите сме свикнали с тежките статистики по отношение на здравеопазването,
Коментари Харесай

Борислав Сандов: София не е добро място за живеене през зимата

Българите сме привикнали с тежките статистики във връзка с опазването на здравето, към този момент и това не ни прави усещане. Докато не се увеличи информираността и до момента в който не се завишат дейностите на институциите, мъчно можем да имаме смяна. Ще си приказваме всяка късна есен за този проблем. Град като София, който приютява над 1,5 млн. поданици, сигурно не е положително място за живеене в тези месеци, поради високите равнища на фини прахови частици. Това се следи всяка късна есен.

Това сподели някогашният екоминистър за БНР.

За втори следващ ден, в София са регистрирани повишени индикатори на фини прахови частици. Той напомни, че България е първата страна в Европейски Съюз, наказана поради мръсния въздух в 5 огромни региона. „ Българските общини предизвикват автомобилния трафик, не вършат нужното за енергийна промяна, не вършат осведомителни акции, които да убеждават хората и не поддържат инфраструктура, която да е чиста. В избрани региони би трябвало да споменем и промишлеността “, добави някогашният екоминистър.

Той съобщи, че е направил предложение да се сътвори фонд, който да се цялостни от парите, които България получава по линия на квотите за излъчвания и през него да се основават ограничения и да се финансират планове, свързани с електрически автомобили, да вземем за пример. По отношение на битовото отопление в столицата, Сандов разяснява слагането на филтри на комините.

„ Това, оправдавам се, е една нелепост, тъй като цената на този филтър и поддръжката му коства толкоз, едвам се смени цялата апаратура “, сподели той.

По думите на някогашния екоминистър, поради отоплението на дърва и през тази зима ще следим завишение на фините прахови частици.

„ Ето от през вчерашния ден имаме трайно завишаване на фините прахови частици. Това ще продължи през целия ден, тъй като вятърът е слаб. Те обаче не изчезват с вятъра, те се придвижват на друго място “, сподели Сандов.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР