Българите са сред топ 3 на нациите в Европейския съюз,

...
Българите са сред топ 3 на нациите в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Българите са в топ 3 на ЕС по намерения за покупки, сочи проучване

Българите са измежду топ 3 на нациите в Европейския съюз, които имат намерение да харчат най-вече през 2019 година Според последното издание на изследването „ Обсерватория “ на БНП Париба Лични Финанси, 62% от сънародниците ни декларират, че биха харчили повече през идващите 12 месеца, което е по-високо от междинното равнище за Европейски Съюз от 41%. Това е забавно изобретение, имайки поради, че българите са най-песимистично настроения народ в Европейски Съюз във връзка с положението на страната и са измежду най-ниско оценяващите персоналното си състояние. На първо място по планове за покупки са хората в Словакия със 73% позитивни отговори, следвани от румънците с 63%.

В същото време хората във Франция са най-песимистично настроени във връзка с покупателната си дарба, като 59% от тях декларират, че тя се е намалила през последните 12 месеца. Това е доста по-високо от междинното равнище за Европейски Съюз от 33%. У нас 30% от хората декларират, че покупателната им дарба се е повишила през последните 12 месеца. На първо място по този аршин са норвежците с 46%.

Много забавно наблюдаване в „ Обсерватория 2019 “ е огромната разлика сред източно европейските страни, в това число и България, и страните от Западна Европа в разбирането за „ местни “ артикули. За 72% от българите „ местен “ артикул значи „ народен “, а покупката на такива артикули е акт на национализъм и поддръжка за стопанската система на страната. Този цифра е доста по-висока от междинната за Европейски Съюз от 41%. Хората в Западна и Централна Европа възприемат „ локалните “ артикули като „ районни “ и за тях потреблението им значи отбрана на околната среда.

Това са някои от най-интересните изводи в изданието за 2019 година на „ Обсерватория “ – огромното годишно изследване на една от водещите финансови групи в бранша на потребителското кредитиране в Европа – BNP Paribas Personal Finance. То преглежда потребителските настройки в страните от Европейски Съюз от 1985 година и се утвърди като значим знак за основни участници в потребителския бранш и автомобилната промишленост. През 2019 година, тематиката му е „ Мисли локално, действай локално! “. То беше извършено в 17 страни: Австрия, Белгия, България, Чехия, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Испания, Швеция, Норвегия и Англия като бяха интервюирани близо 14 000 европейци.

Българите са с най-ниска оценка в Европейски Съюз за обстановката в страната
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР