Българите са сред най-склонните в Европа да ползват иновации в

...
Българите са сред най-склонните в Европа да ползват иновации в
Коментари Харесай

Проучване: Всеки десети българин иска да яде храна от 3D принтер, всеки втори иска чип в тялото си

Българите са измежду най-склонните в Европа да употребяват нововъведения в всекидневието си, в това число и роботи - готовността на нашенците към новите технологии е оценена на 8,7 от оптимални 9, което е най-вече измежду всички девет тествани страни - това демонстрира изследване на Европейския проучвателен център за цифрова стопанска система (Readie.eu).

След нас е Испания, а в дъното класацията е Германия.

В същото време обаче единствено 12 на 100 от българите са склонни да ядат храна от 3Д принтер, до момента в който при шведите процентът е по-голям - 19 на 100. Над половината българи - 54 на 100, са подготвени да заплащат цифрово, което ни слага на едно от челните места. Водачи сме и по готовността да вграждаме чип в тялото си, който да носи информация за нашето здраве - в това число и да е обвързван с телефона, с цел да ни даде предизвестие за настъпваща сърдечна офанзива. 44 на 100 от българите са подготвени да се возят на кола без водач.

Христо Христов: Бъдещето е изкуственият разсъдък

Това е превозът на бъдещето

Готови ли са българите да живеят с роботи - да, съгласно готовността им такива да се появят измежду нас.
 България е лидер, а в дъното е Германия България е лидер, а в дъното е Германия
54 на 100 са за роботи да заменят бойците на бойното поле, дронове също. Роботи да правят мозъчна хирургия и такива да се грижат за децата или фамилията - 44 и 27 на 100 са споделили "да ". Това отново са най-високите проценти - за съпоставяне при междинния европеец готовите на такова бъдеще са по-малко.

На фона на готовността на българина за бъдеще в жанр разказ на Айзък Азимов

се оказва, че нашенците са доста "за " споделената стопанска система - повече от половината запитани са подготвени да се настанят в къща на непознати против възнаграждение, вместо в хотел. Този % приблизително за Европа е 36, а при нас - 54. Нашенците са най-отворени да заплащат и резервират такси през телефона, както и за споделеното пътешестване - сега има доста такива групи за пътешестване с чужд до разнообразни дестинации, както и Uber..

Българското гостолюбие също не е мит

съгласно това изследване - всеки трети е подготвен да отстъпи дивана си на чужд за две нощи, на фона на по-ниската подготвеност измежду останалите запитани. Толкова са и хората у нас, които биха дали дома си против наем на непознати хора, до момента в който те са на път.

Най-висок е процентът на българите, които са уверени в потреблението на обществените медии. Близо 36 на 100 от европейците демонстрират много добра IT просвета - всеки трети може да направи уеб уебсайт, 94 на 100 могат да напишат и пратят имейл, а 18 на 100 да напишат програмен продукт, 24 на 100 споделят, че могат да създадат компютър, а 58 на 100 от европейците да създадат презентация на Power point.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР