Българите са сред най-ниските хора в Европа. Това сочи статистика

...
Българите са сред най-ниските хора в Европа. Това сочи статистика
Коментари Харесай

Българите са сред най-ниските хора в Европа, най-високи са украинците и холандците

Българите са измежду най-ниските хора в Европа. Това сочи статистика на здравните учени от организацията NCD Risk Factor Collaboration (NCD-RisC).

По-ниски са единствено в Албания и Кипър.

Все отново би трябвало да се посочи, че европейците, както мъже, по този начин и дами, са едни от най-високите хора в света.

На тази карта ще разгледаме по-отблизо Европа и ще забележим кои европейски мъже са най-високи.



Според данни на NCD-RisC холандците са най-високите мъже освен в Европа, само че и в целия свят със междинен растеж от 183,8 см. Те са тъкмо пред мъжете от Черна гора (183,3 см) и мъжете от Естония (182,8 см). Над 181 е междинният растеж на мъжете в Украйна.

Сред най-високите са и мъжете от скандинавските, балтийските, централноевропейските и страните от някогашна Югославия са най-високите в Европа и в света.

Глобалният топ 20 съдържа 19 европейски страни, като Доминика (180,2 см) под номер 20 е най-високо класираната неевропейска страна.

Мъжете в Кипър са най-ниските мъже в Европа със междинен растеж от 172,7 см. В България и Албания междинният растеж е към 174 см.

Мъжете в Северна Македония са по-високи с 2 см от българите.

Украинците пък са много по-високи от руснаците. Украинците са измежду най-високите мъже в Европа с растеж от 181 см. В Русия междинният растеж е много по-нисък от този в Украйна -  176 см. 

Най-високи са в Нидерландия - 183 см.

При дамите класацията е малко по-различна. Българките са със междинен растеж от 164 см, което ги прави по-високи от дамите в Северна Македония, които са 161 см.

По-ниски са дамите в Италия - 161 см, Испания 161 см, Турция 161 см, Унгария 162 см. 



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР