Българите са сред най-големите расисти в Европа и света. Това

...
Българите са сред най-големите расисти в Европа и света. Това
Коментари Харесай

Галъп припомни, че българите са сред най-големите расисти в Европа

Българите са измежду най-големите расисти в Европа и света. Това сподели изследване на асоциацията " Галъп интернешънъл " през 2016 година, което бе припомнено още веднъж в четвъртък от българската организация " Галъп " във връзка расистките прояви по трибуните на мача България – Англия.

Изследването демонстрира, че 45% от българите са съгласни с изказванието, че " някои раси превъзхождат други раси ". Едва 44% показват противоречие с това изказване, а 11% нямат мнение по въпроса.

Най-много расисти в Европа има в Албания, където 57% мислят, че съществува превъзхождащи раси, а 33% не имат вяра в това. Особено огромен е броят на расистите в Северна Македония (53% имат вяра в преобладаващата раса) и Сърбия (47%). На четвърто място са българите.

Макар и близо до нас, руснаците (44%) и румънците (42%) се демонстрират като по-слаби последователи на изказванието, че има преобладаваща раса.

" Резултатите (от изследването) са показателни за това, че България дава отговор на този въпрос, както дават отговор и множеството от останалите общества на Балканите. Както и тогава беше маркирано, този вид данни демонстрират и степента, в която обещано общество се усеща застрашено или изложено на евентуални или скорошни спорове ", разяснява социологическата организация " Галъп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР