Българите са сред най-големите поддръжници на идеята повече жени да

...
Българите са сред най-големите поддръжници на идеята повече жени да
Коментари Харесай

Къде сме ние: Трябва ли да има повече жени в политиката?

Българите са измежду най-големите поддръжници на концепцията повече дами да влизат в политиката. Това демонстрира изследване на международната асоциация " Галъп интернешънъл ", извършено в 65 страни по целия свят и измежду повече от 66 000 души. Подкрепата за концепцията у нас събира повече последователи в сравнение с е междинното за света.

Жените да доминират в политиката. Защо не? По-голямата част от българите не просто не намират мотив срещу, само че и считат, че по този начин би трябвало да бъде. Цели 41% споделят, че светът би бил по-добро място, в случай че политиците бяха преди всичко дами. Само 7% не имат вяра в триумфа им, а 35% очевидно не мислят, че полът е от голяма важност в държавните каузи.

Огромната преднина на " по-добър " пред " по-лош " подрежда страната ни измежду най-толерантните към дамите в международната власт. За съпоставяне, приблизително за Източна Европа, делът последователите надвишава този на съперниците с 15 процентни пункта. У нас тази разлика е 34 пункта.

Ако в България болшинството е готово да даде лидерските позиции в женски ръце, то в международен мащаб по-голямата част от хората не считат, че това би трансформирало нещо - цели 41%. 17 на 100 мислят, че концепцията не е добра. Това е с 10% повече, в сравнение с у нас. А подкрепящите дамите в политиката са 34%.

Северна и Южна Америка са най-категорични, че това би означавало по-добър свят. На противоположната позиция обаче са Близкият Изток и Северна Африка. Само там доминира мнението, че нежният пол във властта не би трябвало да господства.

Докато възрастта и приходите имат малко въздействие върху отговорите, религиозно-културната традиция оставя явен отпечатък. Полът също. При дамите е доста по-голямо упованието, че светът ще бъде по-добър, в случай че от високите трибуни звучи женски глас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР