Българите са сред европейците, най-малко склонни да подкрепят осигуряването на

...
Българите са сред европейците, най-малко склонни да подкрепят осигуряването на
Коментари Харесай

Българите са сред най-малко убедените в нуждата да се помага за развитието на чужди държави

Българите са измежду европейците, минимум склонни да поддържат обезпечаването на помощ за развиването на непознати страни. Това демонстрират данните от изследване, показано през днешния ден от Европейската комисия.

Над две трети (67 на сто) от участвалите в допитването българи споделят, че обезпечаването на помощ за хората в разрастващите се страни е значимо. Това е най-ниският дял в Европейски Съюз (средно 86 на сто) и съставлява спад от пет на 100 по отношение на предходната година. Половината българи (49 на сто) са на мнение, че оправянето с бедността в разрастващите се страни би трябвало да бъде измежду главните цели на Европейски Съюз, а 64 на 100 чакат компаниите да оказват помощ на тези страни.

Българите (65 на сто) са измежду европейците, най-слабо уверени, че решаването на въпроса с бедността отвън Европа е от изгода за Европейски Съюз, че способства за европейското въздействие и за успокоение и правдивост по света. Българските участници в допитването са изразили най-сдържана поддръжка (49 на сто) за опцията Европейски Съюз да увеличи помощта за Африка (спрямо 75 на 100 такива отговори приблизително в ЕС). Докато 71 на 100 от останалите европейци са на мнение, че помощта за развиване е средство за справяне с миграцията, това мнение споделят 57 на 100 от българите, сочат данните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР