Българите са склонни да подкрепят всякакви мерки, с които да

...
Българите са склонни да подкрепят всякакви мерки, с които да
Коментари Харесай

Шамарите - метод за дисциплина в клас?

Българите са склонни да поддържат всевъзможни ограничения, с които да се вкара повече ред в учебните заведения – униформи, забрани, учители да посещават домовете на възпитаници при отсъствия. Това сочат резултатите от проучване, финансирано и извършено от „ Галъп Интернешънъл ”, съобщи NOVA.

Проучването е извършено по метода „ лице в лице “ измежду 802 души между  сред 4 и 10 септември.

„ Трябва да се създадат няколко разяснения. Данните демонстрират ясните разлики в мирогледа на поколенията у нас по въпроса по какъв начин да бъдат възпитавани децата и дали шамарите са способ за дисциплинираност. Младото потомство е по-либерално въодушевление. По-възрастното приема по-лесно един образователен пестник от учителя. Някои маргинализирани общности не са срещу експанзията сред учениците. Имаме поколенчески разлики ”, разясни пред NOVA Първан Симеонов.

Данните са от самостоятелната от външно финансиране изследователска програма „ Политически и стопански показател “ на „ Галъп интернешънъл “. Последната вълна на проучване е извършена по метода „ лице в лице “ измежду 802 души между  сред 4 и 10 септември. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР