Българите са политически мазохисти с ориенталски оттенък. Те от година-две

...
Българите са политически мазохисти с ориенталски оттенък. Те от година-две
Коментари Харесай

Мазохистан

Българите са политически мазохисти с ориенталски нюанс. Те от година-две живеят в страна, кръстена на Леополд декор Мазох, само че със средноазиатско окончание.
Те не престават да се самоизмъчват с политика вид Уоще от същотоФ. Не знаем по какъв начин го вършат. Но мазохимзът им надвишава нормалното и логиката.
Реално българите са разграничени на две елементи: мъничко интуитивно малцинство, което схваща какво става и болшинство, което живее в машината, задвижвана с незаинтересованост и инерция. А тази машина работи отлично за четворната коалиция от обединени като в никакъв случай остарели и нови крадци.
Има и още една част - тази на Козилата и жълтопаветието - те циментираха Мазохи-стан и в този момент мълчат. Никога ГЕРБ и Движение за права и свободи не са били по този начин бетонирани в политиката, в никакъв случай.
ПП-ДБ бяха бригадирите на този кофраж.
И не, не ги е позор.
Никой не приказва. И ще си избират хора, които не могат да приказват. Или се избират хора, които приказват изречения и мантри, непотребни като радиоточка по време на кръчмарски пердах.
Няма към този момент политически разграничения - има строево смирение към Брюксел и НАТО, по този начин както и при комунизма нямаше такова смирение към Кремъл.
А останалите - отново като преди - чакат нов Десети ноември - интернационалното състояние да ни освободи от това злокобно статукво.
Има ли гласоподаватели в България?
Простиха ли тези гласоподаватели на Борисов?
Ще одобряват ли още тази електорална засегнатост, този израстък, наименуван Правтелство на Промяната, тази Сглобка на Измамата?
Ще го одобряват. Мазохистично и с ясното схващане, че не сме европейска страна, а нещо средноаизатско с анкарски уклон, извращение, само че въпреки всичко европейско извращение. Пасивно извращение. Много пасивно.
Мазохи-стан гласоподава. Още от същото. Мачкат ви като в месомелачка, само че по този начин си ви харесва.
Феоди, отроци и парици. Ден финален, беше това една забравена книга на Стоян Загорчинов.

Lentata.com
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР