Българите са номер 9 в десетката на търсещите да купят

...
Българите са номер 9 в десетката на търсещите да купят
Коментари Харесай

Гръцката преса: Българите изкупиха страната

Българите са номер 9 в десетката на търсещите да купят недвижими парцел в прилежаща Гърция, сочи разбор на рекламите на уеб страницата www.spitogatos.gr, представен от в. „ Катимерини “.

Според портала нашенци се интересуват главно от недвижимости в региона на Кавала и междинния ръкав на Халкидики – Ситония, които се считат за обичайни за българите пазари, написа Български вести.

В първата тройка са американците, германците и британците.

Янките се интересуват главно от егейските острови Санторини и Миконос и атинското предградие Глифада. Швабите пък избират главно центъра на Солун и неговото предградие Кламараия, а също и Кавала.

Новата цел на гурбетчиите ни: Бачкаш на Запад, купуваш в… Гърция!

Британците пък търсят главно на остров Родос, Глифада и в баровския квартал на Атина „ Колонаки “ и хълма под Акропола – Ликавитос.

В топ 10 са още холандците, китайците, французите, австралийците, шведите и канадците.

Според уеб страницата нидерландците избират главно Атина. Почти същото е и с поданиците на най-голямата комунистическа страна, само че някои от тях търсят парцел и на егейския остров Тинос.

Французите са №6 в таблицата, като те обръщали внимание главно на обявите за атинския квартал Колонаки и егейските остров Парос и Сирос, които са част от групата на Цикладите.

Следващите ги австралийци пък се интересуват главно от региона на Каламата на полуостров Пелопонес, атинското предградие Глифада и вулканичния остров Санторини. Същото важи и за последните в класацията – канадците.

Шведите, които са преди нас в топ 10, пък четели главно офертите за остров Родос, региона на Волос и западния ръкав на Халкидики – Касандра.

Проучванията на уеб страницата сочат, че в последните месеци има нарастване на търсенето с 25% на парцели в Гърция спрямо 2018 година

Анализът демонстрира обаче по-различен метод и наклонността към този момент е ориентирана към вложения за употреба и по-малко към парцели за лично прилагане.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР