Българите са навсякъде по света. Не се оплакват, защото това

...
Българите са навсякъде по света. Не се оплакват, защото това
Коментари Харесай

Какво липсва най-много на българите в чужбина по време на празниците?

Българите са на всички места по света. Не се оплакват, тъй като това е персонален избор на всеки. Но има нещо, което постоянно ще ги свързва с България -  роднините, приятелите и спомените. Много от нашите сънародници не съумяха да се приберат за празниците. Във видеото на Любо Миланов, който от години живее в Испания, българи в чужбина разкриват какво им липсва най-вече по време на празниците. Ето какво споделиха те:

„ Липсва ми възприятието да имаш дом. Празникът е възприятие и мирише на дом, на семейство и обятия “, споделя наша сънародничка.
 Коледа ThinkStock/Getty Images
В спомените си друга българка се връща в детството си.„ Събирахме се в дома на родителите ми. Всеки се включваше в приготовленията, наставаше една дребна и радостна лудница. Никога повече няма да се върне, тъй като даже и да се прибера вкъщи, децата пораснаха, а един от нас ни напусна вечно и тази липса няма по какъв начин да бъде запълнена “.

„ За първи път от 12 години посрещнах Коледа вкъщи. Топлината, която ти дава дома с всички предмети, фотоси и мемоари те връща в някаква друга действителност. Сякаш през всичките тези години в чужбина не бях чествала същинска Коледа “, споделя друга българка.-->
 семейство ThinkStock/Getty Images
„ Моята рода е разпръсната на всички места и всички ми липсват. Те са в Испания, Германия, Белгия. В България е единствено татко ми, сестра ми е в Гърция. Липсва светлината, а тя може да бъде само там, когато сме в България ", споделя различен българин, който чества за следващ път надалеч от родината.

„ Липсва ми да съм си вкъщи. Липсва ми фамилията, приятелите, българската кухня, която е неповторима. Липсва ми българският език. Всичко ми липсва “, споделя друга наша сънародничка.

Това са единствено дребна част от милионите наши сънародници, които от години посрещат най-светлите и уютни празници надалеч от вкъщи си. Но всички си пожелават да са здрави и да има топлота в душите и домовете на всички българи.

Автор на видеото е Любо Миланов.

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР