Българите са нацията с най-одорително отношение към Русия в света,

...
Българите са нацията с най-одорително отношение към Русия в света,
Коментари Харесай

Американски институт: Българите са най-големите почитатели на Путин

 Българите са нацията с най-одорително отношение към Русия в света, а също по този начин и нацията с най-голямо доверие в водача Владимир Путин. Това сочи интернационално проучване на американския инситут " Пю " за настоящите настройки към Русия и нейния държавен глава. То е направено във връзка готвената основна политическа промяна с промени в конституцията.

73 на 100 от сънародниците ни имат позитивно отношение към Русия, а 62% утвърждават Путин.

В световен мащаб хората показват ниско доверие в способността на съветския водач да направлява в вярна посока интернационалните връзки, разясняват създателите на проучването. В общо 33 изследвани страни по-малко от половината интервюирани виждат Русия в удобна светлина.

Особено сериозни са жителите на Северна Америка и Западна Европа. Само 18% от американците и единствено един от трима канадци имат позитивно отношение към Русия. В Западна Европа 31% от популацията вижда Русия в добра светлина, в това число в Швеция - 12%, в Холандия - 23%, във Англия - 26%.

Нагласите в Източна Европа са по-разединени, изключително в България и Словакия. 73 на 100 от българите и 60 на 100 от словаците виждат Русия в позитивен аспект. Това е най-високият рейтинг в целия свят. Повечето поданици на Литва, Полша, Чехия и Украйна са на противоположното мнение. Там болшинството хора нямат положително отношение към Русия, сочи изследването. Едва 34% от чехите показват утвърждение. 

В Германия мненията са разединени според дали интервюираните живеят в някогашната Източна или Западна Германия. 33 на 100 от някогашните западногерманци имат положително отношение към Русия, до момента в който цифрата измежду някогашните източногерманци е 43 %. 60% от живеещите в западната част и 51% от тези в източната не утвърждават Русия.

Изследването е отчело и с какво доверие се употребява персонално президентът Владимир Путин в международен мащаб.

Според резултата той не е изключително одобряван, въпреки да има страни, които вършат изключение. Тук номер едно по доверие към водача още веднъж е България - с 62% утвърждение. Следващата страна, където Путин записва най-голям рейтинг, са Филипините - 61%. 

В 22 от 33 изследвани страни множеството хора не утвърждават съветския президент. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР