Българите са на второ място в света по незапознатост със

...
Българите са на второ място в света по незапознатост със
Коментари Харесай

Българите масово в неведение що е то фалшива новина

Българите са на второ място в света по незапознатост със спецификата на подправените вести съгласно изследване на " Галъп Инернешънъл ", представено от Българска национална телевизия.

Повече от 1/4 от запитаните не знаят дали са попадали на такива, или не.

Най-неинформирани по въпроса са японците, българите сме след тях.

Почти половината японци - 45%, се затрудняват да отговорят на въпроса " Срещали ли сте подправени вести? ". В България 26% от запитаните не могат да преценяват. Тези, които настояват, че всеки ден или съвсем всеки ден се сблъскват с такива, са 23%. Най-близък до нашия резултат е този на Италия - 24%.

На Балканите България е последна по дял заявяващи, че срещат подправени вести в всекидневието си. Водещи тук са албанците с 56%, които настояват, че срещат казуса всеки ден. В Турция този дял е 50 на 100.

В международен мащаб повече от 1/3 от популацията твърди, че се сблъсква с подправени вести всекидневно или съвсем всеки ден. Това се случва най-често на унгарците, украинците и испанците. Фалшивите новини са ежедневно събитие за над 60% от жителите в тези страни. В противоположния завършек на скалата попадат руснаците, южнокорейците и японците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР