Българите са готови да отделят 56% от месечната си заплата

...
Българите са готови да отделят 56% от месечната си заплата
Коментари Харесай

Готови сме да дадем 56% от заплатата си за почивка

Българите са подготвени да отделят 56% от месечната си заплата за лятна отмора, демонстрира изследване на " Фератум Груп ". То изследва държанието на над 22 хиляди семейства в 17 страни. Средният чист приход на участващите семейства варира сред 827-3934 евро, според от страната.
Според резултатите българите ще похарчат най-вече пари за пътувания в страната - 17%, за летни занимания - 16%, и немалка част за обзавеждане за дома и вилата - 14%. Международното изследване за потребителски привички " Летен барометър 2019 " подрежда Мексико преди всичко по планирани разноски за лятна отмора с 60%, следвани от България - 56%, Испания - 51%, и Латвия - 43%. Най-ниски разноски в тази категория имат Финландия - с 28%, и Дания - с 26%, следвани от Бразилия - 13%, и Румъния - 12%.
Статистиката на групата сочи още, че участниците в изследването в Канада са най-склонни да похарчат повече от 100 евро за нощувка в хотел. Хората от Германия, България и Румъния обаче са по-отворени към благоприятни условия като Airbnb за тяхното пътешестване.
Средно над 60% от интервюираните от компанията избират да заплащат с карта. Общо 85% от участвалите в изследването от Швеция, Дания и Норвегия ще изберат заплащане с карта пред заплащане с пари в брой.
Домакинствата, употребяващи мобилни банкови услуги, също се усилват. Над 80% от интервюираните от Швеция, Холандия, Канада, Англия, Полша и Бразилия декларират, че през този интервал ще употребяват мобилно банкиране.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР