Българите, работещи зад граница, са изпратили близо 1.5 млрд. лева

...
Българите, работещи зад граница, са изпратили близо 1.5 млрд. лева
Коментари Харесай

Българите, работещи в чужбина, пратили у нас 1.5 млрд. лева


Българите, работещи зад граница, са изпратили близо 1.5 милиарда лв. на родственици у нас за десетте месеца от 2017 година, заяви Дарик радио, като цитира данните за платежния баланс на Българска народна банка.

Общата сума от януари до края на октомври е 750 млн. евро. За същия интервал на предходната година гурбетчиите са изпратили с 10 млн. евро по-малко, или 740 млн. евро. Най-много пари идват от българите, които се намират в Съединени американски щати, Испания и Гърция.
Данните на Българска народна банка са единствено за парите, изпратени по банков път и посредством сдружения за парични прехвърляния, прецизира Дарик радио. Не е ясно какви суми влизат у нас в брой или какви артикули, закупени зад граница, идват в страната.
Средствата, които гурбетчиите изпращат на фамилиите си в родината, до неотдавна надвишаваха неведнъж размера на директните задгранични вложения в страната. От януари до октомври в българската стопанска система са влезнали задгранични вложения в размер на 855.5 млн. евро, демонстрират предварителните данни на Българска народна банка. Те понижават с над 6,2% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато възлизаха на 912.8 млн. евро./ segabg.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР