Българите по-скоро нямат надежда войната на Русия срещу Украйна да

...
Българите по-скоро нямат надежда войната на Русия срещу Украйна да
Коментари Харесай

„Галъп“: Българите не очакват, че войната в Украйна ще приключи тази година

Българите по-скоро нямат вяра войната на Русия против Украйна да завърши и тази година . Две години след пълномащабната съветска инвазия в Украйна 30,7% имат очакване войната да завърши тази година, само че 49,9% не чакат край . Останалите се двоумят. В тези отговори, както нормално, проличава и оценка, и предпочитание.

Данните са от сондаж, особено за „ Българска национална телевизия “, извършен лице в лице сред 1 и 9 февруари.

Демографският прорез демонстрира, че при най-младите предстоящо мненията се образуват по-трудно.

Същото важи и като цяло за групите с по-ниски обучение и достъп до информация . Любопитно за отбелязване е по-скептичното отношение на последователите на опозиционни партии. По-бодро сякаш е отношението измежду последователите на партиите във властта .

Разбира се, въпросът за завършек на войната надалеч не е единствената значима тематика. Изходът от съветската експанзия е обвързван с поредност други въпроси.

Изследването е извършено сред 1 и 9 февруари 2024 година измежду 808 души по метода „ лице в лице “ с таблети . Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР