Българите по-скоро нямат надежда войната между Русия и Украйна да

...
Българите по-скоро нямат надежда войната между Русия и Украйна да
Коментари Харесай

Галъп: Половината българи не очакват братоубийствената война в Украйна да приключи тази година

Българите по-скоро нямат вяра войната сред Русия и Украйна да завърши и тази година. Две години след воденето на пълномащабни бойни дейности сред етнически родствените нации на 30,7% от българите имат очакване войната да завърши тази година, само че 49,9% не чакат край. Останалите се двоумят. В тези отговори, както нормално, проличава и оценка, и предпочитание. Това са заключения от проучване на " Галъп Интернешънъл ", извършено за Българска национална телевизия сред 1-ви и 9 февруари 2024 г. 

Демографският прорез демонстрира, че при най-младите предстоящо мненията се образуват по-трудно. Същото важи и като цяло за групите с по-ниски обучение и достъп до информация. Любопитно за отбелязване е по-скептичното отношение на последователите на опозиционни партии. По-бодро сякаш е отношението измежду последователите на партиите във властта, разясняват експертите от организацията. 

43% от електората на ГЕРБ-СДС са отбелязали, че по-скоро чакат войната да свърши тази година против 37%, които не чакат това да се случи през 2024 година При Българска социалистическа партия дяловото съответствие е 33% (по-скоро тази година) против 59,9% (не чакат да е тази година), при " Възраждане " - 33,1% против 63,3%, при Демократична България - 36,2% против 48,7%, при Политическа партия - 42,6% против 38,7%. 

Привържениеците на " ИТН " наподобява са най-големите скептици: едвам 15,4% залагат на това, че войната ще завърши тази година, против 65,5% за това, че надали ще се случи през 2024 г. 

Разбира се, въпросът за завършек на войната надалеч не е единствената значима тематика. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР