Българите очакват партиите да покажат, че могат да се обединяват

...
Българите очакват партиите да покажат, че могат да се обединяват
Коментари Харесай

Радев: Коалицията остава, но само ако решава проблемите на хората

Българите чакат партиите да покажат, че могат да се сплотяват в името на нац интерес и за решение на множеството проблеми на българите. Коалицията няма да има проблем, в случай че покаже ясни резултати в това отношение. Така президентът Румен Радев разяснява последните земетресения в ръководещото болшинство и кабинета на Кирил Петков.

Той изрази остра рецензия по отношение на желанието на Българска социалистическа партия да върне хартиените бюлетини като алтернатива при изборите посредством поредна корекция в Изборния кодекс. Като подсети:

" Помните, че България беше първенец по % невалидни бюлетини и в Европа, и в света, както и поради операции и ремонти по изборните протоколи ", президентът съобщи позиция " за " оставането на машинния избор. Тъкмо тъй като той е поставил завършек на машинациите.

По мотив недоволството на пътищарите и блокирането на основни артерии през вчерашния ден, Румен Радев съобщи:

" Държавата би трябвало да бъде образец за безупречност в заплащания, само че и пример при сключването на договорите ". Именно контрактите в областта на пътното строителството са били нарушени. Радев моли за незабавно решение на проблемите в бранша, само че при съблюдаване на правилата. И изрично съобщи, че е " за " закриването на спецправосъдието, което не е дало никакви действителни резултати от своята активност, а се е употребило единствено за принуда против съответни лица и бизнеси.

" С активността си профилираното правораздаване не дава солидни причини в своя отбрана, а в противен случай. През годините, всички ние сме очевидци на смачкани досъдебни производства от спецправосъдието, на отвод от досъдебно произвеждане по знакови случаи, на гонене на политически, на бизнес неуместни хора. Там просто няма причини за отбрана ", добави той.

Радев разкри, че има подготвена номинация за член на Съвет за електронни медии от президентската квота, само че не разкри името й.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР