Българите няма да спечелят нищо, ако въведете еврото. Ако влезете

...
Българите няма да спечелят нищо, ако въведете еврото. Ако влезете
Коментари Харесай

Професор Стив Ханке: Ако влезете в еврозоната ще сте като Гърция

Българите няма да завоюват нищо, в случай че въведете еврото. Ако влезете в еврозоната ще сте като Гърция. Това сподели професор Стив Ханке от Университета „ Джон Хопкинс “ в Балтимор, който стои зад въвеждането на валутния ръб у нас в изявление за предаването „ 120 минути “ по БТВ.

„ С валутния ръб левът се трансформира в клонинг на еврото. Еврозоната крие морална заплаха, като тази, с която се сблъска Гърция. Политиците им бяха в еврозоната и харчеха пари като луди. Те не харчеха, а крадяха пари, като си мислеха, че Европейски Съюз ще ги избави “, напомни той.

„ Мнозинството българи желаят да запазят валутния ръб. Присъединяването няма да е магическо решение на всички проблеми тук. Нищо няма да се загуби, с изключение на да загубите суверенитет. Влезете ли един път - няма излизане. Реалността е, че има две огромни имперски управляващи в света - Русия и Съединени американски щати и те вземат решение какво да се случи “, сподели Стив Ханке.

„ Много наказания се постановат в света. Всички политици очевидно ги обичат. Това обаче е нещо доста неприятно, тъй като глобите и митата лишават свободната търговия на хората “, сподели проф. Ханке във връзка наложените мита от Съединени американски щати към европейски страни.

Финансистът разяснява срещата Тръмп – Путин, за която настояваше съветският президент. „ Той желае да стартира да се занимава с дипломация, с цел да заличи някои разлики, които имат останалите страни с Русия. Тръмп мисли, че е наясно с изкуството на договорката. Срещата беше доста добра. Подкрепям поканата на Тръмп към Путин. Статуквото в Съединени американски щати желае да се смени режима в Русия. Те назовават Тръмп предател, а Путин разбойник – дотам ескалира омразата им “. „ Политиците доста постоянно си опонират и не можеш да схванеш какво мислят “, добави професорът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР