Българите не одобряват Истанбулската конвенция, искат втора кабинка на Банско

...
Българите не одобряват Истанбулската конвенция, искат втора кабинка на Банско
Коментари Харесай

63% от българите не одобряват Истанбулската конвенция

Българите не утвърждават Истанбулската спогодба, желаят втора кабинка на Банско и поддържат европредседателството. Това сочи изследване на Барометър България осъществено в интервала 20-24 януари. Ниските приходи, бюрокрацията и корупцията са измежду главните за обществото ни проблеми.
73 % от интервюираните дават отговор, че отношението им към българското европредседателство е "положително ", 7 % го намират за "отрицателно ", а 20 % дават отговор с "не мога да преценява ". Световният фокус върху България и речта на Доналд Туск, произнесена на български език провокираха спомагателни благосклонности, показват от "Барометър България ".
63 % от интервюираните не утвърждават българският парламент да ратифицира Истанбулската спогодба, 29 % утвърждават документа, а 8 на 100 нямат мнение. Социолозите означават, че частта за "третия пол ", изрично не среща благосклонностите на българите.
Позиции срещу конвенцията в този й тип, изразена от водачите на две от главните политически обединения - Обединени патриоти, участник в ръководството на страната, и на опозиционната Българска социалистическа партия - втвърдява отношението на съперниците и.
По въпроса за втория кабинков въжен превоз в Банско - 58% дават отговор с "одобрявам ", и едвам 6 % с "не утвърждавам ", при 36 % без мнение.
Ниските приходи са посочени, като главен проблем от 68 на 100 от респондентите. Бюрокрацията е проблем за 58%, а 44 % показват корупцията, като главен за страната ни проблем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР