Българите масово възприемат политическия елит за корумпиран. Всеки втори счита

...
Българите масово възприемат политическия елит за корумпиран. Всеки втори счита
Коментари Харесай

Галъп: ГЕРБ и БСП са корумпирани, смята всеки втори

Българите всеобщо възприемат политическия хайлайф за подкупен. Всеки втори смята ГЕРБ за корумпирана партия, тъкмо толкоз пълнолетни българи мислят същото и за Българска социалистическа партия. По отношение и на двете партии идентичен дял (по 37%) са на противното мнение. На въпроса коя от тези две партии е по-корумпирана, разпределението на мненията е: ГЕРБ - 37%, Българска социалистическа партия - 26%, и двете - 17%.

Данните са от народен, внушителен за пълнолетното население телефонен сондаж измежду 802 интервюирани, извършен на 3 и 4 септември. Изследването е на " Галъп интернешънъл ".

Двата съществени скандални случая, които се тиражират от медиите - така наречен " Суджукгейт " и " Цанков камък ", са достигнали до голямото болшинство от гласоподавателите - надлежно до 70% и 84%, демонстрира още допитването.

Над 2 милиона българи настояват, че персонално знаят и за други случаи на партиен рекет, на облагодетелстване на партии посредством ``доброволни`` дарения.

За КТБ към този момент се е оформила преобладаваща интерпретация в всеобщото схващане - за 70% от пълнолетните българи банката е съзнателно фалирана, с цел да се разграбят активите й. Всеки шести съотечественик (15%) смята, че виновността е напълно на банкера Василев, а 6% са съгласни и с едното, и с другото.

 1971874

По отношение на контрола над предвиждания нов антикорупционен орган данните на " Галъп " са следните: повече от две трети от българските гласоподаватели (70%) одобряват, че президентът би трябвало да има водеща роля в това отношение. 21% поддържат предлагането контролът да бъде в ръцете на самите ръководещи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР