Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското

...
Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското
Коментари Харесай

Радев: Българите имат право да знаят истинското състояние на страната

Българите всеобщо отхвърлят пропагандата и имат право да знаят същинското положение на страната и да търсят опция на днешната обърканост. Това съобщи президентът Румен Радев при представянето през днешния ден в Резиденция " Бояна " на първата част от плана за Национален стратегически документ, създаден от Стратегическия съвет към президента. Представянето е в наличието на членовете на съвета, секретари и съветници на президента. 

Министър-председателят по този начин и не посмя да излезе от основания от самия него измамлив свят, сподели президентът Радев. И през вчерашния ден още веднъж съобщи, че в последните три години България е била в челото на най-бързо разрастващите се европейски страни по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата, уточни Радев, като добави, че ръководителят на Стратегическия съвет проф.Александър Маринов ще даде повече детайлности.

Стратегическият съвет през днешния ден ще показа първия стадий - разбор на обстановката в страната, добави Радев. Ясна и детайлна картина на това положение е нужна, тъй като това е наложителното изискване, с цел да разберем аргументите, заради които стигнахме дотук, да ги осъзнаем в дълбочина и едвам тогава да градим реалистични тактики и проекти за бъдещето, означи президентът. Той разяснява, че " наследството на авариралата автокрация " е извънредно тежко и можем да го преодолеем единствено с единна воля и дейна гражданска позиция.

" Българите все по-често си задават въпроса какво би трябвало да създадем оттук насетне, тъй че да избегнем повтарянето на тази управническа злополука, да подсигуряваме демократичното развиване на обществото и излизане от демографската рецесия. Пред нас е образецът на властническото ръководство през последното десетилетие, на резултатите от подмяната на концепциите от пропагандата, на суровата реалност от пиара, на законността и публичния морал от лоялността към вожда и партията-държава, на законността от подмолните сделки. Тази порочна система вкара страната в днешната дълбока рецесия и върна историческия часовник на България към зората на прехода, когато, спомняте си, доста от нас се учехме да приказваме свободно и да организираме почтени избори ", съобщи Радев. 

От думите му стана ясно още, че документът ще бъде показан на три стадия: първо - анализ на положението в държавата; второ - идентифициране на аргументите за него и трето - формулиране на стратегически оферти и изискванията за тяхната реализация. 

Стремежът е на всеки стадий да бъдат обхванати оптимално повече българи и у нас, и в чужбина, да има гражданска самодейност, надзор и отговорност, тъй като наследството на авариралата автокрация е извънредно тежко и можем да го преодолеем с единна воля и единна гражданска позиция, разясни президентът.

" Резултатите от дейностите на Съвета съответстват с исторически в страната ни миг, когато българите излязоха от апатията и хипнозата на пропагандата, когато намерено и без боязън изричат истината за превзетата страна, за лъжите и арогантността и грабежа на ръководството. Когато показват своята решителност да си отвоюват страната от мафията. Когато единно декларират своето предпочитание да живеят в естествена, демократична, европейска страна. Призивите за оставки и почтени избори с машинно отдалечено гласоподаване, които ехтят освен у нас, само че и в чужбина, са факт ", съобщи по време на представянето Румен Радев. 

И добави: " Министър-председателят по този начин и не съумя да излезе от основания от него илюзионен свят и през вчерашния ден още веднъж съобщи, че България три години е била отпред в статистиката за най-развиващите се страни, разяснява още президентът във връзка изявлението на премиера на вчерашната конференция на ГЕРБ ".

" Практиката познава разнородни тактики, само че това голям брой би трябвало да има солидна основа, цялостна, ценностна обоснована държавническа тактика, която обгръща систематичното публично развиване на страната за дълготраен интервал. Тя осмисля съществуването и бъдещето на нацията като изхожда от базисно ценностни предпоставки. Държавнически тактики се основават относително рядко в рискови или преломни за нациите и страните исторически моменти, когато общоприетите политически и управнически решения не работят. Ефектът от тези тактики е огромен. Толкова огромен, че след използването им се приказва за чудеса, сподели проф. Маринов. Всички държавнически тактики са довели до съдбоносен прогрес там и тогава, където и когато подобен е изглеждал неосъществим. Държавническата тактика задава смисъл, дава отговор на въпроса за какво вършим нещата, а не разпределя запаси и задания. Тя обуславя създаването и използването на оперативни тактики - да вземем за пример мандат на държавна стратегия или стратегия за развиване на даден бранш ", заяви от своя страна проф. Александър Маринов.

По думите му, такава тактика не се изработва изведнъж. " Най-важното в нашия метод е, че тактиката стартира, а не приключва с написването на плана. От тук стартира значимата част - разговорът с обществото ", добави проф. Маринов.

В края на представянето Румен Радев акцентира още един път значимостта на открития разговор с българските жители. " Защото ключът към триумфа е в дейната гражданска позиция и дейната воля. Призовавам всички сънародници у нас и зад граница за интензивност, за ясна гражданска позиция, хрумвания и оферти, тъй като никой не може да реши нашите проблеми с изключение на самите ние ", сподели президентът.

Стратегическият съвет дружно с сътрудниците откриват няколко канала за публично разискване.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР