Българите, които пътуват зад граница в почивните дни около 24

...
Българите, които пътуват зад граница в почивните дни около 24
Коментари Харесай

Пътуващите в Гърция българи ще могат да гласуват с лична карта на 13 места на 26 май

Българите, които пътуват зад граница в почивните дни към 24 май, ще могат да гласоподават на европейските избори с персонална карта в секциите в чужбина. За вота на 26 май зад граница са разкрити 191 секции, оповестиха от Централната изборна комисия (ЦИК).

В Гърция секциите са 13 - три в Атина, една в Солун, една в Кавала, една в Каламата, четири на о. Крит, една в Неа Муданя, една в Никити и една на о. Родос. Във Англия и Германия има по 24 секции, в Испания - 16, а във Франция - 10 (къде са секциите в чужбина четете тук).

" В секциите в чужбина с изключение на подалите заявки български жители ще могат да гласоподават и всички, които идат на място, дават документ за идентичност и попълнят декларация, че не са дали своят вот на друго място, която ще им бъде предоставена ", изясни представителят на ЦИК Александър Андреев през днешния ден.

Такава опция обаче няма за пътуващите в страната българи, т.е. те би трябвало да гласоподават по непрекъснат адрес в случай че не са подали заявление за гласоподаване по сегашен адрес. Срокът за това изтича на 11 май т.г.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (310)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР