Българите, които няма да пребивават у нас в деня на

...
Българите, които няма да пребивават у нас в деня на
Коментари Харесай

ЦИК разясни как могат да гласуват българите в чужбина

Българите, които няма да обитават у нас в деня на европейските избори, би трябвало да ревизират в страната, в която се намират, дали има разкрити секции за гласоподаване и в случай че има - да открият техния адрес. Когато отидат в съответната секция, те би трябвало да дават персоналните си данни и да попълнят една декларация, че не са дали своят вот. Това изясни в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев.

,,ЦИК е деен участник в подготовката за машинното гласоподаване, поддържаме контакт с фирмата-изпълнител, с цел да може всичко да бъде изпълнено и машините да бъдат доставени във всички секционни изборни комисии. Разбира се, където е належащо подпомагане, ние се обръщаме към останалите институции``, уточни Андреев и добави, че договорът с фирмата-изпълнител завършва на 10-и юни, след което машините ще ѝ бъдат върнати.

Андреев разясни още, че гласоподавателите, които ще употребяват машина, с цел да гласоподават, ще получат специфична карта, посредством която машината ще започва и посредством която няма да се разреши един гласоподавател да гласоподава повече от веднъж.

В умозаключение представителят на ЦИК разкри, че досега към Комисията са подадени 46 сигнала и 19 тъжби по отношение на организацията по изборния развой, които ще бъдат прегледани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР