Българите, които живеят в чужбина, са капиталът на България –

...
Българите, които живеят в чужбина, са капиталът на България –
Коментари Харесай

Карадайъ: Българите в чужбина са капитал за културен и икономически обмен

Българите, които живеят в чужбина, са капиталът на България – за връзка, за културен, стопански и обществен продан. Ние би трябвало да можем да употребяваме този капитал само и единствено с дейното присъединяване на българската страна. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи и кандидат-президент Мустафа Карадайъ на онлайн среща с българите по света, представен от " Монитор ".

По негови думи би трябвало страната да е майка, а не мащеха за тях и да се обезпечават конституционните им права.

„ От Движение за права и свободи знаете доста добре, без значение по какви въпроси и в кои градове сме били или в коя страна, постоянно сме се опитвали да вършим среща със съответните български общности. Българските държавни органи и институции не трябва да работят за разделяне на хората, а би трябвало да бъдат в услуга на българските жители и отвън страната. По този метод връзката им с родината няма да бъде прекратена, тя би трябвало да бъде поддържана жива. “, разяснява още Карадайъ.

Той акцентира, че точно поддържането на тази връзка е измежду целите на кандидатпрезидентската двойка Карадайъ – Искра Михайлова. Председателят на Движение за права и свободи увери че и като президент, срещите с българи в чужбина ще не престават, с цел да може да се среща с проблемите, които те срещат в другите места по света и да се работи по разрешаването им.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР