Българите Карен и Юри Хачатрян получиха забрани за участие във

...
Българите Карен и Юри Хачатрян получиха забрани за участие във
Коментари Харесай

Скандал: Двама български тенисисти са със спрени права заради корупция

Българите Карен и Юри Хачатрян получиха забрани за присъединяване във всички професионални тенис шампионати, разгласи Антикорупционната тенис организация (ТИУ), като наказването е влезнало в действие в събота.

Санкциите са наложени по отношение на следствие на ТИУ по съмнения за нарушение на антикорупционната стратегия в професионалния тенис.

Двамата братя нямат право да вземат участие и да участват на всички шампионати, проведени от управителните органи в тениса.

24-годишният Карен е номер 3021 в международната тенис ранглиста на Международната тенис федерация (ITF), а 19-годишният Юри е на 3126-о място, прибавят от ТИУ, без да уточнят повода за наказването на българите.

През предишния месец Карен Хачатрян игра на шампионата в Маями и загуби във втория кръг на квалификациите с 0:6, 0:6 против различен българин - Адриан Андреев. В първия той победи Жун-юй Чжао от Китай.

Юри Хачатрян пък отстъпи с 4:6, 4:6 на Александър Ляоненка от Беларус в квалификациите на шампионат в Пловдив при започване на този месец. През годината той отпадна и на два шампионата във Флорида.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР