Българите карат най-старите автомобили в Европа и могат да си

...
Българите карат най-старите автомобили в Европа и могат да си
Коментари Харесай

Българите карат най-старите коли в Европа - slava.bg

Българите карат най-старите коли в Европа и могат да си разрешат къси пътувания. Швейцарец със своето на ден заплащане може да измине с автомобил повече от 3400 км. Българинът – 523. В България на пътищата човек умира 4,5 пъти по-често в сравнение с в Норвегия. Това демонстрират данни от изследване на специалисти на rankomat.pl.

„ През лятото на 2020 година сме принудени да се оттеглим от обичайния публичен превоз. Европейците ще седнат в леките си коли. Колко ще коства пътуването с лек автомобил? Това зависи. Цената на горивото в европейските страни доста се разграничава. Цената на горивото в България е единствено 60% от цената на горивото в Монако. Но, когато съпоставим равнището на възнагражденията се оказва, че жителите на Монако, макар високите цени на горивото, ще изминат доста по-голямо разстояние при зареждане на гориво за дневното си заплащане “, написа още в докалда.

Според данните най-евтино е горивото за жителите на Централна и Източна Европа. Те обаче също по този начин имат доста по-ниско заплащане. Жителите на най-богатата страна Монако печелят на ден 21 пъти повече в сравнение с междинен български гражданин.

Българинът печели приблизително 10 пъти по-малко от шведа и 2 пъти по-малко от гражданин на Чехия.
Диспропорциите в дистанцията, което ще изминат жителите на обособените страни за ежедневното си заплащане, са големи, настояват специалистите. Средните дневни доходи на българина ще му разрешат да купи гориво (на локални цени) за изминаване на 523 км. Холандецът ще измине 3 пъти по-дълъг път - 1680 км. Жителят на Монако ще тръгне в действителност за дълго пътешестване - 6850 км.

С гориво, закупено с ежедневни доходи българин ще стигне недалче от Тирана, само че жителят на Монако ще доближи до далечния Джиджига в Етиопия.

„ Жителите на Люксембург и Англия имат най-младия парк от леки коли в Европа, даже швейцарците карат статистически по-стари коли. В Централна и Източна Европа към момента се движат доста остарели транспортни средства. Срамният връх е на България. Тук междинният статистически автомобил е на повече от 20 години “, написа в отчета.

Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР