Българите жертви на трафик са 387 за първите 9 месеца

...
Българите жертви на трафик са 387 за първите 9 месеца
Коментари Харесай

Стотици българи жертви на трафик от началото на годината

Българите жертви на трафик са 387 за първите 9 месеца на 2019 година. 258 от тях са трафикирани за развратни дейности, 56 за насилствен труд и 51 са по отношение на бременни дами за продажба на новородено. Това разгласи секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова във връзка 18 октомври – Европейски ден за битка с трафика на хора, съобщи кореспондент на БГНЕС. Наблюдава се обаче спад на малолетните лица, станали жертва на трафик, добави тя.
В същия миг БНР заяви шокиращи данни за употреба на българчета в Солун, като се базира на данни от гръцка неправителствена организация. Децата са принуждавани със закани да продават цигари и опиати. Има случаи и на полова употреба.
Организацията е записала 50% нарастване на бездомните деца в Солун, подложени на употреба. Съобщава се за 137 деца от България и Албания, най-вече девойки, които са принудени да продават незаконно цигари, опиати или са подлагани на полова употреба. Психолози, разговаряли с децата, оповестяват, че малолетните се опасяват да посочат имената на лицата, които ги принуждават със закани да се подлагат на полова употреба.
Само за първите девет месеца на годината са регистрирани 750 бездомни деца, най-вече малолетни мигранти, които работят по 15 часа дневно и получават единствено храна.
Организацията, която се намира в Солун, постоянно оказва помощ и на измъчвани дами. Сред тях също има българки с дребни деца. Настаняват ги в предпазени места и им оказват нужната помощ.
За случаите на детска употреба са осведомени управляващите и Агенцията по протекция на децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР