Българите изпреварват руските граждани по брой запитвания и осъществени продажби

...
Българите изпреварват руските граждани по брой запитвания и осъществени продажби
Коментари Харесай

Българи са купили повече ваканционни имоти от руснаците през годината

Българите изпреварват съветските жители по брой запитвания и осъществени продажби на ваканционни парцели през миналия сезон. Това демонстрира годишният отчет на Green Life Development & Resorts. Данните на компанията сочат, че в Созопол делът на българските купувачи е максимален – 37%. На второ място с 28% са съветските жители. Следващите два пазара с идентичен дял по 12% са надлежно Германия и Израел.

Според разбора на компанията българските купувачи затвърждават позициите си поради удобната икономическа конюнктура и постоянното развиване на пазара на морски парцели през последните години.

Кои са българските купувачи

Сред купувачите на ваканционни парцели се обособява нов вид клиенти, показват от компанията. Това са хора, които търсят обособени вили в затворен комплекс. Профилът им е подобен - фамилии с деца, които разполагат с по-високи приходи. Поддържат висок стандарт на живот и желаят да го пренесат и в морския си дом. Много постоянно главното им жилище е къща. Затова избират да бъдат отделени и държат на личното пространство към парцела.

Сънародниците, живеещи в чужбина, заемат значителен дял от българските купувачи. Те разполагат с по-малки бюджети, като огромна част от тях купуват за предпазване на спестените средства и избират недвижимите парцели като най-сигурен вид. Този вид клиенти се насочват към Поморие, където изборът разрешава по-бюджетни решения.

Типове покупко-продажби

Септември е бил най-силният месец по брой извършени огледи и подписани покупко-продажби, регистрира компанията. Купилите тогава са туристи, почивали в комплекса през лятото, които към този момент са обмислили добре покупката и са взели решение. В края на сезона се връщат като купувачи, подготвени са подписване на договорка. Техните бюджети са по-големи от тези на купувачите от юни.

В мощ е наклонността, следена и миналата година, от ден на ден клиенти да употребяват външно финансиране за покупките си. Особено годно е това при купувачите, търсещи типичен ваканционни парцели – в затворен комплекс, с обезпечени улеснения и спомагателни услуги. Именно по тази причина близо 20% от продажбите в Созопол са осъществени благодарение на банков заем.

Кои са непознатите купувачи

В Поморие руснаците заемат първо място по осъществени продажби с дял от 22.5%. Следващите две групи с идентични проценти - 20%, са от Украйна и България, следвани от клиентите от Германия - 17.5%, и Израел - 10%.
Според специалистите на компанията диверсификацията на клиентите по страни се ускорява. Увеличават се покупките от жители от Германия и Израел и в Созопол, и в Поморие. Извън главните видове купувачи на пазара участват жители от Англия, Белгия, Унгария, Латвия, Полша, Съединени американски щати, Естония. Единични покупко-продажби има и с клиенти от Молдова, Испания, Казахстан.

Инвестиционна интензивност

Пазарът на ваканционни парцели осъществя подобен размер продажби по отношение на миналата година при постоянни цени, демонстрират данните на компанията. В резултат от високата интензивност на купувачите и растежа на запитванията е допустимо сполучливото реализирането на нови етапи и планове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР