Българите изпревариха за пореден път руснаците по брой запитвания и

...
Българите изпревариха за пореден път руснаците по брой запитвания и
Коментари Харесай

Нещо любопитно се случва на пазара на ваканционни имоти у нас

Българите изпревариха за следващ път руснаците по брой запитвания и по брой осъществени покупко-продажби с ваканционен парцел, както в морските, по този начин и в зимните ни курорти, демонстрира данните за 2019 година

“През годината 37% от осъществените продажби са били с българи. След тях се подреждат руснаците с от дял 28-30% от сделките”, сподели Екатерина Желяпова от компания за недвижими парцели, представена от "Труд ".

Тя посочи, че се появяват и клиенти от два нови пазара – Израел и Германия, които също имат огромен интерес към ваканционни парцели в България, като техният дял е към 10% от покупко-продажбите.

Търсенето на ваканционни парцели не се трансформира фрапантно през последните години. “Търсят се най-вече жилища към 60 кв. м. с една спалня, само че клиентите са склонни да платят по-висока цена за по-качествен артикул. Затова много от тях се насочват към затворени комплекси”, сподели Желяпова.

По думите й в тях има спомагателни екстри и услуги, от които купувачите желаят да се възползват, да вземем за пример басейн, 24-часова защита и поддръжка и други Все повече се откроява наклонността вторият дом да е платен на заем.

Отливът на руснаци от пазара се изяснява със комплицирания визов режим и поевтиняването на рублата по отношение на еврото.

“През лятото наблюдавахме засилен интерес към вили от страна на българските купувачи. Близо 60% от покупките са осъществени точно от наши сънародници. Още повече, съпоставени с 2018 година, запитванията за този вид парцели, в пъти се увеличават”, сподели Екатерина Желяпова.

Сънародниците ни, живеещи в чужбина, заемат значителен дял от българските купувачи. Те разполагат с по-малки бюджети, като огромна част от тях купуват за предпазване на спестените средства и избират недвижимите парцели като най-сигурен вид. Този вид клиенти се насочват към Поморие, където пазарът разрешава по-бюджетни решения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР