Българите искат партиите да загърбят своите интереси и да работят

...
Българите искат партиите да загърбят своите интереси и да работят
Коментари Харесай

Деница Сачева: Борисов зададе въпрос към лидерите на ПП. Отговор няма

Българите желаят партиите да загърбят своите ползи и да работят за страната.

Това сподели в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„ България няма потребност от това за шести следващ път да получи същият отговор – това, че хората няма да дадат своя избор на нито една политическа мощ да ръководи независимо. Хората желаят да се откри път сред другите политически партии и да се приказва за национални цели и национално обединяване. Хората желаят политическите партии да загърбят частните си политически ползи и да работят за страната ”, сподели тя.

 

Непрекъснато чуваме от Политическа партия, че имат проект, само че не е ясно какъв е този проект, уточни депутатът от ГЕРБ.

 

" Искаме Политическа партия да бъдат почтени, да кажат какво желаят да вършат и за какво са в политиката ", продължи тя. " Какво желаят да реализират? Политики ли желаят да реализират или имат някакви частни ползи. Ние от ГЕРБ сме споделили, че сме подготвени да подкрепим и експертно ръководство. Готови сме на примирение - да няма ярки политически фигури в ръководството ", сподели тя.

 

Въпросът, който беше заложен през вчерашния ден е от водач към водачи. Отговор няма, сподели Сачева. Тя имаше поради изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в петък, когато той попита Политическа партия от кого чакат поддръжка за своя мандат.

 

Правителството на " Промяната " се разпадна поради взаимни обвинявания в корупция, подсети тя в отговор на забележката, че от ГЕРБ са свалили кабинета на Кирил Петков.

 

На " Промяната " все нещо им пречи, с цел да осъществят смяната, вметна тя.

 

" Ние сме подготвени да предложим и кабинет от специалисти, и кабинет на малцинството, тъй че всички разновидности, които биха могли да бъдат решение на политическата рецесия, ние ще предложим ", продължи Деница Сачева. Според нея сега няма значение кой ще е в персоналния състав. " За разлика от хората на Политическа партия, ние сме били във властта, търпяли сме и жилото й, те още не са го претърпели ", сподели тя. И бе безапелационна - това, дали ГЕРБ ще предложат кабинет на малцинството или експертен кабинет зависи от отговора на Политическа партия на въпроса, който им зададе Борисов.

 

Бившият обществен министър изясни логиката на ГЕРБ - откакто на няколко пъти българските гласоподаватели дават първите две места на ГЕРБ и Политическа партия, то най-хубавият вид за държавно управление е от тях. 

 

Запитана ГЕРБ ще дадат ли поддръжка за държавно управление на Политическа партия с втория мандат, Сачева отговори: " Какъв смисъл има, откакто те не дадат своята поддръжка за държавно управление на малцинството с първия мандат? Какви още взаимни отстъпки се чакат от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили? Не е ли време да се зададе въпросът какви са компромисите, които Политическа партия - Демократична България са подготвени да създадат? "

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР