Българите искат, но нямат време да учат. Така анализатори разчитат

...
Българите искат, но нямат време да учат. Така анализатори разчитат
Коментари Харесай

Българите искат, но нямат време да учат

Българите желаят, само че нямат време да учат. Така анализатори разчитат данните от изследване на Националния статистически институт, съгласно което малко над 65 на 100 от популацията взе участие в разнообразни форми на образование.

В България равнището на цифрови умения остава ниско, а ученето през целия живот е в пъти по-слабо застъпено от това в Европейския съюз.

На всеки 4 години Националният статистически институт организира изследване за образованието и образованието на възрастните сред 25 и 64 години.

Според данните от изданието за 2022 година най-популярно измежду заетите е присъединяване в курсове и образования на работното място. В такива са взели участие 19%.

В независимо образование са взели участие 44%, а в просветителната система, най-много за придобиване на магистърска степен са се присъединили 2,5 на 100 от хората в дейна възраст.

Според анализаторите от Института за пазарна стопанска система резултатите демонстрират, че образованието и образованието на възрастни към момента не са толкоз публикувани в България, а пандемията в допълнение ги е лимитирала.

Основната причина за хората, които декларират потребност и предпочитание да се образоват, само че не могат да се включат в такова е неналичието на свободно време. Други аргументи, които българите показват са прекомерно висока цена на образованието, фамилни аргументи, далечно или неловко разстояние.

В съпоставяне с предходния интервал към 2016 година, присъединяване в образование и обучение понижава, дамите са по-активни в ученето, колкото по-висок е просветителния статус, толкоз по-високо е и присъединяване в в допълнение образование, а с напредването на възрастта, потребността от придобиване на спомагателни познания и умения понижава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР