Българите Илиян Радулов, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се

...
Българите Илиян Радулов, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се
Коментари Харесай

Радулов, Донев и Антони Иванов се класираха за четвъртфиналите на сингъл в Пазарджик

Българите Илиян Радулов, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха за четвъртфиналите на сингъл на интернационалния шампионат по тенис на клей в Пазарджик с награден фонд 15 хиляди $. Държавният първенец навън за 2022 година Радулов преодоля нерешително начало и стигна до поврат против Влад Андрей Данку (Румъния) след 1:6, 6:1, 6:2. Така 17-годишният гений стигна до първия си четвъртфинал при мъжете в конкуренция от веригата на Световната федерация ITF, в който в събота ще се изправи против третия в схемата Алекс Кнаф (Люксембург).

Донев в профил лидера в схемата Филип Кристиан Жану (Румъния) с 6:4, 7:5 за малко повече от два часа, откакто и в двата сета навакса ранен брейк пасив. Така в първия си четвъртфинал от началото на март той ще се изправи на следващия ден против поставения под номер 8 Денис Клок (Русия).

Клок отстрани участващия с " уайлд кард " българин Александър Василев с 6:2, 6:3. 16-годишният Василев в първия кръг записа дебютна победа в надпреварите на ITF.

Четвъртият в схемата Антони Иванов пък надви над Леонардо Роси (Италия) с 6:4, 6:4, а идващият му противник още веднъж ще бъде италианец - Марко Мичели. 

С успехите си тримата българи си осигуриха по 2 точки за международната класация и по 438 $.

Антони Иванов и Роси ще бъдат противници по-късно през днешния ден и на полуфиналите на двойки, като българинът и Донев, сложени под номер 2 в схемата при дуетите, ще се изправят против италианеца и Луиджи Сорентино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР