Българите харчат 4% от парите си, предвидени за храни и

...
Българите харчат 4% от парите си, предвидени за храни и
Коментари Харесай

Българите са харчили през 2019 г. 4% от парите си за храна в заведения

Българите харчат 4% от парите си, планувани за храни и питиета, по заведения, което я подрежда в дъното на таблицата за Европа. Това сочат данните за 2019 година от един от последните отчети на Colliers в категорията " Храни и питиета " в района Европа, Близкия изток и Африка.

На първите места в Европа по този индикатор без изненада са Испания с 15% и Гърция - с 12%. Веднага след нея се подрежда Исландия като не е конкретизирано дали това не се дължи на високите цени в страната. На опашката са Хърватия и Румъния с близо 2% от парите за храна, които те дават, с цел да се хранят на открито.

Въпреки че Франция се приема за страна, в която хората ценят положителната храна в заведенията за хранене, разноските за хранене на открито са малко под 5%.

По-ниските приходи в Източна Европа допускат по-малко влечение на популацията към посещаване на заведения, изясняват създателите на отчета. Унгария и Чехия са на последните места от страните от ЦИЕ в този аспект със надлежно 8% и 6%.

В отговор на растящия " вкус " към хранене на открито се появяват от ден на ден нови заведения. Те притеглят хората от кухнята към заведенията за хранене - от такива със звезди " Мишлен " до стрийт фууд питейни заведения.

Заведенията за хранене подвигат наемите на комерсиалните площи

" Категория " Храни и питиета " може да способства доста за привлекателността на дадена комерсиална локация, само че въпреки всичко тя би трябвало да дава отговор навръх потребностите на целевите клиенти и да предлага верния за тях микс от наематели. Създаването на среда, която е устойчива във времето е наложително, с цел да се адресират изменящите се усети и настройки на потребителите. В този смисъл, категория " Храни и питиета " има значителен принос към шопинг средата, само че комерсиалният микс следва да бъде допълнен и с разнородни благоприятни условия за развлечение и превозване на свободното време ", проучва Етиен ван Унен от Colliers.

В Обединеното кралство комерсиалните центрове с кина нормално реализират 20% по-високи наеми с помощта на търговците в категория " Храни и питиета ", показва пък Деймиън Харингтън, шеф " Проучвания " в обсъждания район.

Собствениците на молове се пробват да реализират по-добро позициониране по отношение на конкуренцията като търсят способи да предложат по-интересни и разнообразни благоприятни условия за хранене. Например Capital Park на Fabryka Norblina във Варшава ще включва първият по рода си био базар в търговски център в Полша.

Вече е наклонност моловете да приспособяват комерсиалния си микс по отношение на изменящото се държание на потребителите. В Uxbridge в Обединеното кралство площите, овакантени от Debenhams, са трансформирани в заведения за хранене. В разследване на това междинният наем на освободеното пространство е повишен с 300%, демонстрират данните на компанията.

Новите търговски оператори към този момент основават концепциите си по-скоро по този начин, че да подхождат на избрани публични настройки, в сравнение с устрема да се предложи съответен тип храна. Все повече концепциите са насочени към идея и метод на мислене, а не към тип кухня. Едно от явленията е възходящото въздействие на веганството и устойчивостта на хранителната верига. Ако притежателите на шопинг центрове желаят да реализират по-добри наеми и повече гости, би трябвало да бъдат готови за чести промени в комерсиалния си микс, считат специалистите.

Времената, в които беше задоволително просто да предложиш някакво място, от което хората да си купят пица или бургер, от дълго време отминаха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР